Vučić: Biće zadovoljena pravda u slučaju Pantića i Ćuruvije
Printscreen

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će država uspeti da završi proces istrage ubistva novinara Milana Pantića u Jagodini i Slavka Churuvije.


Vučić je, upitan za tvrdnje predsednika istražne komisije za slučaj ubistva Milana Pantića da neko koči proces, podsetio da se radi o novinaru koji je ubijen u vreme DOS-ovskog režima.

„Mi smo dali sve od sebe i lično sam se angažovao. Naložio sam Veranu Matiću da se pozabavi time, kao i Komisija i pozvao sve druge da pomognu nadležnim državnim organima u pronalaženju počinilaca najtežeg krivičnog dela“, objasnio je on.

Vučić je izrazio uverenje da je došlo do odrejenih pomaka i da će slučaj biti rešen, ali dodao i da nije on taj koji treba da sudi i donosi odluku da li ima dovoljno dokaza ili ne, već nadležno tužilaštvo.

„Uprkos činjenici da je moguće provoditi istragu posle toliko vremena, pošto oni koji nas danas kritikuju nisu ništa uradili za svojih 11 godina vlasti, i skrivali činjenicu da je ubijen častan čovek, uveren sam da će slučaj biti rešen. Kao što nisu uspeli da kazne ubice Slavka Churuvije. Uveren sam da ćemo uspeti da završimo oba procesa i da pravda bude zadovoljena, ako je to moguće posle toliko vremena“, zaključio je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Dragan

11.06.2021 01:06

Nadam se da će pravda ipak jednoga dana biti zadovoljena uprkos tome što je od tada prošlo dvadeset godina. Ubijen je častan čovek i novinar u vreme DOS-ovskog režima koji sada za to prozivaju Vučića koji sa time nema nikakve veze.

zarko2

11.06.2021 01:14

Verujem da ce krivac ili krivci u slucaju ubistva dva novinara biti privedeni i osudjeni

stevo

11.06.2021 08:16

Pravda mozda jeste spora ali ipak dostizna