STEVAN BAKIĆ Predsednik Vučić odbranio istinu!
Grad Subotica

 

"Sinoć je domaća i svetska javnost imala prilike da gleda kako to izgleda kada se šef jedne države bori za istinu o svom narodu. Predsednik Aleksandar Vučić razoružao je argumentima sve kritičare Srbije koji su uzimali reč u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Za sve nas kojima je do pravde i koje boli jučerašnja presuda Rezidualnog mehanizma u Hagu, obraćanje predsednika Vučića u Savetu bezbednosti bilo je melem na ranu i podstrek da nastavimo dalji rad i borbu za našu zemlju, uprkos svim nepravdama koje je srpski narod doživeo od tribunala u Hagu.

Dostojanstvo Srbije odbranjeno je u najvažnijem telu Ujedinjenih nacija. Šef naše države nije podlegao pritiscima moćnih i onih koji su njihove stavove dosledno ponavljali, već je sve države sveta podsetio da su UN stale iza suda koji je osudio Srbe na 1.138 godina zatvora, dok pripadnike drugih naroda, učesnika sukoba u bivšoj SFRJ, nije osudio ni na jedan dan za zločine nad Srbima. To je istina koju, ne tako davno, nijedan predstavnik Srbije nije imao hrabrosti da izrekne u međunarodnim forumima.

Predsednik Vučić nije dozvolio predstavniku Hrvatske i samozvanom predstavniku Bosne i Hercegovine da ponižavaju Srbiju i Republiku Srpsku. On je imao poslednju reč i nadmoćno je raskrinkao sve one antisrpske teze koje su bezuspešno pokušali da plasiraju svetskoj javnosti.

Na kraju, odbranjen je i pravni poredak Republike Srbije, jer je predsednik, uprkos snažnim pritiscima, odlučno odbio da naša zemlja izručuje svoje građane, mimo odluka svojih sudova. Kakva je to samo lekcija o poštovanju države i prava, za sve one koji su ispunjavali, bez pogovora, svaki zahtev stranaca, ne hajući za zakone i propise Srbije.

Zaista možemo biti ponosni na način kako Aleksandar Vučić obavlja svoju dužnost i zastupa sve građane Srbije i ceo srpski narod, na svakom mestu. Jučerašnje obraćanje jeste još jedno u nizu koje će ući u istoriju, kao primer i uzor svedočenja istine nasuprot pritiscima i nepravdama. Našoj zemlji, sa liderom takvog formata, predaja nije i nikada ne može biti opcija.

Živela Srbija!", rekao je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Komentari (0)

Loading