SAVETNIK MINISTRA POLICIJE OTKRIO Uslediće hapšenja još 10 NAPREDNJAKA
Alo/ Dejan Briza

 

Predsednik beogradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić neće biti prvi i poslednji slučaj iz redova vladajuće Srpske napredne stranke koji će završiti iza rešetaka. Kako za Objektiv navodi Svetozar Vujačić, savetnik ministra policije, najmanje deset naprednjačkih funkcionera, koji su svoju poziciju iskoristili da se masno i basnoslovno obogate, doživeće sudbinu sličnu Jovičićevoj.

‒ Na ovome se radi temeljno i dugo, prate se svi i mogu reći sa žaljenjem da se bar desetak njih iz redova SNS, kao stranke čiji sam jedan od osnivača, mora konačno naći pred licem pravde. Oni kaljaju ugled naše stranke, previše su se oteli kontroli i zdravom razumu. Mi moramo to maligno tkivo da odstranimo, što su u nekoliko navrata najavljivali i predsednik Vučić i ministar Vulin – kaže Vujačić.

SAVETNIK MINISTRA POLICIJE OTKRIO Uslediće hapšenja još 10 NAPREDNJAKA

Tanjug

 

 

On napominje da je hapšenje Aleksandra Jovičića zbog zloupotrebe službenog položaja, a kome je u stanu pronađena suma od 350.000 evra u kešu, samo vrh ledenog brega kojim će se, kako je naveo, očistiti korov u redovima vladajuće stranke.

‒ Svakako da se neće desiti nikakva ad-hok hapšenja, nego kad sve bude „crno na belo” i policija putem detaljnog češljanja bude sigurna u sva kriminalna dela određenog funkcionera, onda će on, ne sumnjajte, završiti sa lisicama na rukama kao i Aleksandar Jovičić – navodi Vujačić.

SAVETNIK MINISTRA POLICIJE OTKRIO Uslediće hapšenja još 10 NAPREDNJAKA

Shutterstock

 

 

NEMA ZAŠTIĆENIH

Hapšenja funkcionera SNS, koja neminovno slede, deo su najavljene bespoštedne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, sa kojom se predsednik Srbije Aleksandar Vučić nemilosrdno uhvatio ukoštac. On je, podsetimo, samo dan nakon Jovičićevog hapšenja potvrdio da nema i nikada neće biti zaštićenih, da nikoga, kako je tada poručio, neće spasti članska karta SNS ili učešće u vlasti ukoliko je počinio neko krivično delo.

‒ To je važna poruka za građane, da nema zaštićenih i da bilo koja članska karta ili rukovođenje u stranci nikoga ne može da spase od reakcije nadležnih organa ako je činio nešto protivzakonito. Bez obzira na to da li neko pripada partiji koju vodim ili nekoj drugoj, jer Srbija ne sme da liči na period dvehiljaditih godina kad je pljačka bila glavni i jedini cilj bavljenja politikom – rekao je tada Vučić.

SAVETNIK MINISTRA POLICIJE OTKRIO Uslediće hapšenja još 10 NAPREDNJAKA

Foto: MUP Srbije

 

 

ISPUNIO OBEĆANJE

Rešenost predsednika SNS i Srbije da očisti, pre svega svoje dvorište, potvrdio je i ministar Vulin:

‒ Vučić je jedini predsednik koji je rekao da neće biti zaštićenih i to je uradio. To obećanje su nam davali mnogi, ali ih nije ispunio niko, osim njega. Vučić ne pita ko je iz koje stranke, a od policije zahteva da radi svoj posao i ništa drugo. Ako je bio potreban neki dokaz, hapšenje Jovičića je dokaz.

ODREŠENE RUKE

Stručnjak za bezbednost, potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan očekuje od policije da ima objektivne mogućnosti da radi što joj je u opisu posla i da će sve što joj je u nadležnosti isterati do kraja.

– Policija je od predsednika dobila odrešene ruke i ona neće gledati ništa osim krivičnog dela. To je jedino što će ih zanimati prilikom utvrđivanja da li je neko iz SNS počinio nešto kriminalno. Zapravo, to znači da će se sve sprovoditi bez ikakve milosti prema bilo kome. Slučaj Jovičića je prilično težak i sigurno se novim hapšenjima korupcija potpuno neće iskoreniti, ali će država pokazati svakome ko je na vlasti, bilo na kom nivou, da će proći jednako kao predsednik Opštine Palilula – uveren je Karan.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (18)

Loading
Sava

08.06.2021 10:14

Raduje me vest da nema zaštićenih, da smo svi jednaki i da će svako za svoje greške ispaštati!

stevo

08.06.2021 10:44

Svako ko se ogresio o zakon,neka odgovara

Amater

08.06.2021 10:53

KADAR DS-a KOJI SE NALAZI U OPSTINI ZVEZDARA I KOJI JE OSTAO I POSLE DOLASKA SNS-a NA VLAST DOCI CE GLAVE I SAMOM SNS-u JER NIJE SANKCIONISAO KORUPCIJU U OPSTINI.IZGRADJENE SU STOTINE ZGRADA BEZ DOZVOLA I NA VOLSEBAN NACIN USLE U LEGALIZACIJU I POSLE DONOSENJA ZAKONA GDE JE ZIDANJE BEZ DOZVOLE KRIVICNO DELO.

Mijo

08.06.2021 11:08

Svako od funkcionera koje zloupotrebljavao svoj položaj radio protiv dražve i protiv naroda treba da snosi odgovornost za svoje postupke. Takvim ljudima je mesto na doživotnoj robiji sve im treba oduzeti.

Kaja

08.06.2021 12:27

Verujem da ce to biti tako. Nema zasticenih, jer vlada vladavina prava u Srbiji.

Lana

08.06.2021 12:45

Za svakoga za koga se dokaže da je kršio zakon sledi kazna bez obzira kakvu funkciju zauzimao.

Vukola

08.06.2021 12:48

Partinska karta nemere biti ičija obrana od lopovluka. Hapsiti i žene, da nebude diskriminacije..

Julija

08.06.2021 12:48

Srbija je konacno zemlja u kojoj je zakon za sve isti. Svako ko je radio protiv drzave, a u svome licnom interesu mora da snosi odgovornost i da odgovara.

Vesna3112

08.06.2021 18:19

Nema vise postedjenih svi odgovaraju podjednako pred sudom

Sonja

08.06.2021 18:40

Nek se uhapse svi koji idu protiv zakona.

mare

08.06.2021 20:06

Prvo treba na udaru da budu kadrovi DOS-a pa onda i svi ostali koji koriste funkcije za licno bogacenje.

Zeljko

08.06.2021 20:59

Tako i treba, da se konačno za sva vremena rešimo korumpiranih političara, nema više zaštićenih u Srbiji.

Ooko

08.06.2021 21:06

Nasi nadlezni organi obavljaju svoj posao u skladu sa zakonom. Nije vazno ko pripada kojoj partiji ukoliko ne umesan u prljave poslove.

Ana

08.06.2021 21:39

Srbija je postala jedna veoma ozbiljna i stabilna zemlja, nema vise privilegovanih, svako ko uradi nesto protiv zakona za to mora da odgovara, nebitno kojoj stranci pripadao i kako se on zvao.

popovic77

09.06.2021 00:16

Drago mi je da vise nema zasticenih