RATKO MLADIĆ SE NIJE POKORIO HAGU "Kriv sam što nisam dozvolio da ustaška neman baca srpsku nejač u jame kao u Jasenovcu!" (VIDEO)
Foto: Printscreen

Pred Mehanizmom u Hagu, Ratko Mladić je rekao da ga je taj lažni sud, koji ne priznaje, osudio na doživotni zatvor na pravdi Boga zato što je svoj narod i državu branio od NATO.

- Ja sam sedam godina i sedam dana u ovoj mrtvačnici od haškog suda, zato što sam se branio od NATO koji je rasturio moj narod i državu - kazao je Mladić na jednoj stausnoj konferenciji.

- Ovo je lažni sud i ja ga ne priznajem. Lažni sudija (Alfons) Ori doneo je meni opskurnu doživotnu presudu... Zato što sam branio svoj narod i državu od NATO i njegovih satrapa. NATO je hiljadu puta gori od Napoleona i Hitlera! Pobili su pola stanovništva na Bliskom istoku. Ukrajina, Sirija, Libija... - kazao je Mladić.

Odeven u belu košulju na kojoj je, ispod crteža palca okrenutog na dole, velikim crnim slovima pisalo NATO, Mladić je, stojeći, desetak minuta govorio energično i povišenim glasom, dok ga je Teodor Meron opominjao da "to nije tema zasedanja".

- Ja nisam ubijao svoj narod, već NATO i njegovi podrepaši, srcesionisti. Srbi nisu krivi, a NATO je zločinac. Braćo i sestre, vi ste žrtve. Svi koji drugačije kažu-lažu. Hiljade građana Srbije umire od osiromašenog uranijuma - izjavio je Mladić.

"Kriv sam što nisam dozvolio da ustaška neman baca srpsku nejač u jame kao u Jasenovcu!"

Ratko Mladić je u sudnici otvoreno govoroi da je Haški tribunal "čedo NATO pakta."

- Živeću dok ima našeg plemena, a ova optužnica je pala u vodu - rekao je Mladić u avgustu prošle godine tokom desetominutnog izlaganja na kraju rasprave po žalbama na presudu kojom je osuđen na doživotni zavor.

- Sada sam u poziciji da branim ne sebe, ja sebe ne branim, ja sam čovek koji je ceo život profesionalni vojnik, čestito sam radio i u miru i u ratu u skladu sa zakonima moje države koju je razbio NATO pakt. Da li je krivica Ratka Mladića u tome što nije dozvolio da ustaška neman baca srpsku nejač u jame kao u Jasenovcu... - naveo je pored ostalog general VRS.

On je objasnio da pretresno sudsko veće koje ga je osudilo na doživotnu robiju nije bilo u pravu, ocenjujući da su sudije bile u sukobu interesa, jer su branile Holandiju i holandski bataljon.

– Ja sam bio u Srebrenici za razliku od svih vas ovde, od 9. do 13. jula. Kamera me je pratila sve vreme kroz Srebrenicu… Na mene je jednom prilikom pucao neki zaostali vojnik 28. lake divizije, ali je promašio. Tada sam kod sebe imao hekler ali mu nisam uzvratio, niti sam dao obezbeđenju da puca, jer je na sebi imao prsluk UN – ispričao je Mladić.

 

Ratko Mladić je podsetio da je Srebrenica nemanjićki grad, odakle se vadilo zlato i srebro.

– U vreme SFRJ tamo nije bilo ni vojske ni paravojske – dodao je general, napominjući da do rata nije ušao ni u Srebrenicu, Žepu, ni u Goražde.

Dodao je da nije bio svetac, da je samo običan čovek i da ga je sudbina dovela da brani svoju državu SFRJ koju su zapadni silnici razbili uz pomoć Vatikane i političke mafije iz Nemačke.

– Rat nije započeo Ratko Mladić, niti je napravio plan napada na Jugoslaviju… – rekao je general Mladić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Sneza

08.06.2021 04:59

Ti si nas heroj i svi te volimo... Srce me me boli zbog tvoje i Karadjiceve sudbine.

Realno

08.06.2021 11:41

Još nije stigao na Božiji sud. A tamo će TEK da vidi šta znači PRAVDA BOGA!

Zoran

08.06.2021 11:49

Heroj nas general Mladic. Zlo NATO , PREKO SVOJE ISTURENE RUKE PLACENIH KVAZI SUDIJA I.DAVNO.DONETOM.PRESUDOM IMAJU NAMERU DA NAS OGLADE GENOCIDNIM NARODOM I.UKINU.NASU republiku stvorenu.kroz borbu da nas muslimani.i.ustase ne kolju.kako su.navikli. u ptedhodnim.ratovima

maki

10.06.2021 08:18

kako je svaka rec ISTINA za koju taj sud ne zna ni sta znaci...