SKUPŠTINA DONELA ODLUKU Menja se Ustav Srbije
Alo!/ M .Š.

Predlog je pre nekoliko minuta dobio podršku većine u Skupštini Srbije.

Poslanici u Skupštini Srbije usvojili i su Predlog za promenu Ustava, koji je podnela Vlada Srbije.

Sada se očekuje nastavak procesa koji će dovesti do promene Ustava Srbije.

Ana Brnabić o promeni Ustava Srbije

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je ranije danas da je tema vladavine prava izuzetno važna za vladu i da je zato odlučna da sprovede promene Ustava kako bi pravosudje bilo nezavisno, odgovornije i efikasnije.

- Moramo da ojačamo vladavinu prava u Srbiji i to će dovesti do rasta prosečnih plata i penzija. Napredak u oblasti vladavine prava treba da dovede do osećaja gradjana da su svi jednaki pred zakonom, da je pravda i brza i dostižna, da je pravosudje nezavisno i odgovorno i mnogo efikasnije - rekla je Brnabić u Skupštini Srbije, obrazlažući predlog za promenu Ustava.

Kako je ranije objašnjeno, poslanici će se u ovoj fazi izjasniti o nameri Srbije da menja najviši zakonski akt u delu o pravosuđu, dok će se o konkretnim rešenjima raspravljati na nekoj od narednih sednica.

Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo doneo je 16. aprila ove godine Odluku o pokretanju aktivnosti za promenu Ustava, a nakon toga su organizovana javna slušanja u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Referendum

Nakon potvrde Skupštine o nameri za promenu Ustava, sledeći korak je organizovanje referenduma.

Kako saznaje Alo, referendum o promenama Ustava mogao da se održi na jesen, odnosno pre parlamentarnih izbora i raspuštanja Skupštine.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
nes

07.06.2021 21:13

menjaju ga jer im tako odgovara, trebalo bi to detaljno prouciti i spreciti ako treba