JOVIČIĆ POSLOVAO I SA DAKOM: Predsednik opštine Palilula crnogorskom biznismenu izdao, pa povukao dozvolu za gradnju
Foto: ATA Images

Jovičić, koji je uhapšen u četvrtak uveče i sumnjiči se za omogućavanje nelegalne gradnje u toj beogradskoj opštini, Davidoviću je dao dozvolu da zida zgradu na jednoj od atraktivnijih lokacija u Beogradu, u Ruzveltovoj ulici.

- Na beogradskoj Opštini Palilula su zgrade prethodnih godina nicale kao pečurke. Počele su da kolaju priče da nelegalna gradnja cveta, te je Jovičić uplašen da može postati zanimljiv i organima gonjenja odlučio da se malo zaustavi. Zbog toga je dozvolu izdatu Davidoviću povukao, a kontroverzni crnogorski biznismen se toliko razbesneo što mu je propala odlična poslovna kombinacija te je počeo na sva usta da napada Srbiju - navode naši dobro obavešteni izvori i dodaju da Jovičić tada nije mogao ni da nasluti da mu je policija već na tragu i da se uveliko prikupljaju dokazi o njegovim nelegalnim aktivnostima.

Bio u dilu i sa Bašićem!

Interesantno je i da je prema pisanju medija jedan od „poslova“ za koji se osnovano sumnja da je Jovičić zloupotrebio službeni položaj bio omogućavanje bivšem predsedniku opštine Danilu Bašiću da gradi. Bivši funkcioner bio je suinvestitor na jednoj zgradi, a gradio je, navodno, bez dozvole i potrebne tehničke dokumentacije. Bašić je uhapšen krajem marta, saslušan u Upravi kriminalističke policije, a Tužilaštvo je bilo odredilo zadržavanje. Bašić je nelegalnu gradnju započeo prošlog septembra.

 

Doduše, moguće je da bi se predsednik Opštine Palilula ovajdio i od saradnje sa Davidovićem jer je javna tajna na toj opštini da je uzimao od investitora po novoizgrađenoj zgradi i do 30.000 evra kako bi ih štitio od inspekcije, objekte od rušenja i kasnije pomogao prilikom legalizacije.

Podsetimo, Miodrag Daka Davidović je u poslednje vreme u više navrata napadao Srbiju, išao je toliko daleko da je predsednika Aleksandra Vučića optužio da je pokušao da izvrši atentat na njega i vladiku Joanikija. Kada je to vladika demantovao, ovaj je, umesto da se pokrije ušima, krenuo da naziva Vučića bolesnikom koji želi da vlada i Crnom Gorom.

Pritvor od 30 dana

Direktor srpske policije Vladimir Rebić potvrdio je da je određen pritvor od 30 dana predsedniku Opštine Palilula, koji se sumnjiči za omogućavanje nelegalne gradnje u toj beogradskoj opštini.

- Jovičić je u pritvoru, kao i još jedno lice, a ostalih šest osumnjičenih je pušteno da se brani sa slobode. Oni se sumnjiče da su uticali na inspektore, kako bi im oni omogućili da nastave s nelegalnom gradnjom, umesto da se obustavi - kazao je on na TV „Prva“ i dodao da je u pitanju bio blizu 29 miliona dinara vredan posao na ime tih „usluga“, da se nezakonito gradi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Slox

07.06.2021 07:23

Ovakvih koliko hoces po opstinama malo Mladenovac Grocka Pdm izvoz voca svalerke iz svog sela itd

sara

07.06.2021 10:44

Zanele ga pare, pa je brzo zaboravio ko je i šta je, odakle je došao u Beograd i kupio diplomu!!!!. diplomu!!!!.