Krajnje je vreme bilo! U Borči nema legalne zgrade...Meštani progovorili posle hapšenja Jovičića, evo šta su rekli o uhapšenom funkcioneru
Printscreen

 

Predsednik beogradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić (34), koji je sinoć uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja, glavna je tema razgovora u beogradskom naselju Borča, koje pripada ovoj opštini, a u kojoj je odrastao.

Kako meštani pričaju, svi su znali da se s poslovima s gradnjom zgrada u ovom naselju "mulja", ali malo ko je spreman da priča opširnije o tome. Kažu i da je Jovičić poslednjih godina "živeo na visokoj nozi" i da je prvo što je uradio, kada je postao predsednik opštine, asfaltirao put do porodične kuće u Borči.

- Znamo ovde u Borči celu porodicu. Njegov pokojni otac bio je izuzetno pošten čovek, bravar. Krpio kraj s krajem, zidao tu kuću, pokušavao da je završi. On jeste digao sprat, ali nije bio sređen, tek kad je Aleksandar došao na poziciju ona je buknula. Prvo što je uradio kad je došao na vlast asfaltirao je svoju ulicu da ima lepo prilaz do kuće, do tad je bila ulica posuta šljunkom - priča za "Blic" Jovičićev komšija i dodaje da je predsednik opštine u prvi mah bio veoma galantan s meštanima i da je deci delio bicikle.

Prema njegovim rečima, Jovičića i suprugu nije viđao mnogo u naselju, ali je svakodnevno viđao njihovo dete da dadiljom.

- Imaju ženu koja im čuva dete, ona ga je šetala ovuda, njih i nisam mnogo viđao poslednjih godina - dodaje on i kaže da o nelegalnoj gradnji koja buja po Borči ne zna mnogo, ali da u ovom naselju "samo jedan čovek gradi legalno".

Drugi meštani, pak, kažu da je Jovičić redovno dolazio u Borču, iako se preselio u grad.

- Dolazio je stalno iako se odselio. Digne ruku, javi se. Nismo videli da je menjao automobile, ovde je dolazio gotovo uvek službenim, crnom "škodom" - kaže on.

"Krajnje je vreme bilo!"

Gradnja u naselju Borča poslednjih nekoliko godina je doslovno rečeno "procvetala". Zgrade niču na svakoj slobodnoj poljani, ruše se kuće i višespratnice rastu jedne pored drugih. Prozor uz prozor, zid uz zid. Zgrada ima toliko da je parkiranje u ovom velikom naselju postalo sve teže i komplikovanije. Na prvi pogled svima je delovalo nelogično da se tako gradi, a da neko za to izdaje dozvole.

Foto: Ataimages

 

 

- Krajnje je vreme bilo! U Borči nema legalne zgrade, neko iz vrha opštine je morao da ima veze s tim. Evo na primer, dva gradilišta su bila kod moje zgrade u Ulici bratstva i jedinstva, samo jedan dan dođu, ograde iz žutom trakom, stave im zabranu, kad ono sutra eto ih opet majstori tu, radi se kao da ništa nije bilo - priča meštanka za "Blic".

Meštani primećuju Jovičićev meteorski uspon.

- Potiče iz jedne prosečne porodice što se finansija tiče, a brzo je došao do novca, firme. Bahatio se strašno - dodaje on.

Časovi letenja 8.000 evra

Plata predsednika opštine je oko 100.000 dinara, međutim jasno je da su Jovičićevi prihodi bili veći s obzirom da je samo za časove letenja pre nekoliko godina izdvojio 8.000 evra (oko 950.000 dinara).

Obuka za sportskog pilota traje od četiri do šest meseci i uglavnom je završavaju oni koji žele povremeno da lete u aero-klubovima ili one koji žele da imaju svoj avion!

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading