PARANOJA U HRVATSKOJ Priviđa im se Vučić i na njihovim lokalnim izborima
Alo/Masonari Jošida

Prema prvim rezultatima, novi gradonačelnik Zagreba je Tomislav Tomašević, kandidat platforme "Možemo".

I dok se u Hrvatskoj predsednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković svakodnevno časte prostačkim uvredama i međusobnim optužbama, Sandra Benčić iz Tomaševićevog štaba kritikuje političku situaciju u Srbiji.

"Loše je što je protivkandidat odlučio ići s dosad neviđenom klevetničkom kampanjom koju smo dosad mogli videti samo u Vučićevoj Srbiji. Sve konferencije su se manje videle zbog takve kampanje. Ali ako ostane ovakav rezultat do kraja večeri, možemo reći da je ovo i poruka građana takvim kampanjama", rekla je Sandra Benčić.

Ona se tu nije zaustavila, a smeta joj i bivši predsednik SAD Donald Tramp.

"Niko nije očekivao ovakav razultat. Ovo je rezultat poverenja koje smo godinama gradili s građanima. Građani su reagovali i na negativnu kampanju iz drugog štaba. Jasno su poručili da kampanjama kao onima kod Trampa i Vučića ovde nije mesto", rekla je Sandra Benčić za Index.

Hrvatski političari bi, umesto što se bave Vučićem i Trampom, mogli da objasne svojoj javnosti kako to da u mnogim delovima njihove zemlje još nema struje, iako je 21. vek, kako to da se odliklovanja i činovi vraćaju ustašama i ratnim zločincima poput Branimira Glavaša, gde je novac od donacija za ljude sa Banije koji su bili pogođeni zemljotresima.

PARANOJA U HRVATSKOJ Priviđa im se Vučić i na njihovim lokalnim izborima

EPA/ANTONIO BAT

 

 

U Hrvatskoj deluje da neki misle da je zdrava politička atmosfera kada se slavi etničko čišćenje, kada se smanjuje broj žrtava Jasenovca i kada se šalju vojnici da ginu u Avganistanu i drugim stranim državama.

Tom istom Trampu, koga sada napadaju, tadašnja predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarević smeškala se na samitu NATO alijanse kao da je videla Bred Pita. Više se smejala Trampu nego Luki Modriću posle finala Svetskog prvenstva.

I zaista, u Srbiji nema kampanja u kojoj bahati sinovi političara objavljuju fotografije na kojima ustaša drži mrtvu srpsku glavu u rukama. To je rezervisano za Hrvatsku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading