HAŠKI UDAR NA GENERALA Sin Ratka Mladića saopštio loše vesti
Foto: Printscreen

- Isti taj dan predsednik Mehanizma Karmel Ađijus podnosi izveštaj Savetu bezbednosti UN. Izgleda da je politički bitno nekome da bude baš taj dan. Ne znam koji razlozi stoje iza toga, ali vidi se da ima veze sa ovim što se ovog proleća iznenadna dešava kao na filmskoj traci - rekao je Mladić.

On je naveo da je bilo logično da se sa izricanjem presude sačeka dok advokat Dragan Ivetić ozdravi, što je bio i zahtev odbrane.

Prema njegovim rečima, general, odbrana i porodica će se tek odrediti prema toj odluci, od čega i zavisi da li će general presudu slušati sam.

- Ostaje da sada svi zajedno odlučimo. Advokati verovatno neće biti sa njim, ta odluka će biti donesena u ponedeljak ili utorak, pa ćemo videti onda - rekao je Darko Mladić.

On kaže da će to znati od ponedjeljka ako general uspe sa advokatima da se konsultuje.

Žalbeno veće Međunarodnog mehanizma za krivične sudove u Hagu odbilo je zahtev odbrane generala Mladića da bude odloženo izricanje presude, koje je zakazano za 8. jun.

Veće smatra da odbrana nije opravdala zahtev da se izricanje presude zadrži i odloži do trenutka kada oba branioca mogu lično da prisustvuju postupku zajedno sa Mladićem.

Odbrana je 24. maja u malbi navela da jedan od Mladićevih advokata Dragan Ivetić neće moći da prisustvuje presudi zbog neočekivane hospitalizacije i zatražila da se izricanje presude odloži dok oba advokata ne budu mogla da prisustvuju.

Veće je ranije predložilo da, ukoliko okolnosti uzrokovane pandemijom korona virusa ne budu dozvoljavale prisustvo u sudnici, izricanje presude bude organizovano putem video-veze, na šta je odbrana odgovorila da Mladić odbija takav oblik izricanja presude i da insistira da sa oba branioca lično prisustvuje izricanju u sudnici.

Izricanje pravosnažne presude zakazano je za 8. jun u 15.00 časova.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading