UOČI ODLUČUJUĆE SEDNICE Posle 29. maja SNS će biti mnogo jača i spremnija
Alo/Masonari Jošida

 

Razgovor sa Milošem Vučevićem, potpredsednikom Srpske napredne stranke i gradonačelnikom Novog Sada, radili smo uoči današnje Sednice Glavnog odbora i Predsedništva stranke koju javnost čeka sa velikim nestrpljenjem. A on je poručio da se može očekivati da će posle 29. maja SNS biti mnogo jača i spremnija za nove borbe i za nove pobede.

UOČI ODLUČUJUĆE SEDNICE Posle 29. maja SNS će biti mnogo jača i spremnija

Foto: Printscreen/instagram

 

 

- Neće se desiti ništa dramatično kako to neki predstavljaju, niti će to biti „udar“ na dalje funkcionisanje SNS-a, ali svakako nas očekuju izuzetno važne sednice Glavnog odbora i Predsedništva stranke. Ključne teme će biti ujedinjenje sa SPAS-om Aleksandra Šapića, ali i planovi i programi, pre svega „Srbija 2025“. Predsednik Vučić je najavio velike promene, da će se gledati učinak svakog pojedinačno, i funkcionera i članova, koliko je svako od nas uradio za državu i stranku, ko je opravdao poverenje građana, a ko razočarao. Zbog svega što Srpska napredna stranka predstavlja, jasno je zašto se u javnosti pravi takva buka oko unutarstranačkih dešavanja koja su uvek dinamična. Možete očekivati da će posle 29. maja SNS biti mnogo jača i spremnija za nove borbe, i za nove pobede.

  Šta će se tačno desiti, da li će biti smena i izbacivanja iz stranke?

- Ne bih da prejudiciram niti da iznosim svoj stav pre sednica. Mi smo pokazali da smo ne samo najjača, već i najdemokratičnija politička organizacija u zemlji. O svemu ćemo odlučiti na stranačkim organima.

 Plašite li se ocena koje možda vi dobijete od članstva?

- Apsolutno ne. Ja sam terenac i u stalnom sam kontaktu sa članstvom, ne samo u Novom Sadu i Vojvodini, već širom Srbije. Neko lovi lajkove i folovere, a ja sam od onih kojima je važno mišljenje i ocene iz baze, od stranačkih kolega.

Opozicioni mediji tvrde: „Što Vučić misli, to Vučević zbori“, da li je to tačno?

- To su gluposti. I to svi znaju. Predsedniku Vučiću ne treba ni drveni advokat, niti on bilo šta krije i ne sme da kaže, niti se iza bilo koga krije.

 Aleksandar Vučić ima mnogo veći lični rejting od same stranke, kako to komentarišete i šta to govori o SNS-u?

- Malo je reći da smo ponosni svaki put kada vidimo da raste procenat podrške našem predsedniku, a već godinama je na istorijskom nivou. To znači da SNS ima još veću podršku da radi za budućnost Srbije, da nezaustavljivo idemo napred, ali ne opijeni uspehom, već realno, trezveno, sa ozbiljnim planovima i programima, i da se ne osvrćemo unazad, ali da pažljivo pratimo „znakove pored puta“.

  Sledeće godine nas očekuju gradski i lokalni izbori, da li je vreme da se ide i na vanredne parlamentarne izbore?

- Predsednik Vučić je najavio mogućnost parlamentarnih izbora dve godine od formiranja vlade, kako bi građani dobili priliku da ocene kako smo radili i borili se tokom epidemijske krize.

  Da li će SNS ići samostalno ili ćete pozvati SPS da ide u koaliciju sa vama?

- Sačekajmo sa tim. To trenutno nije tema.

Mediji su tipovali da ćete biti premijer, pa i ministar, a vi ste ostali gradonačelnik Novog Sada, da li ste zadovoljni?

- Zadovoljan sam fantastičnim rezultatima koje postiže Novi Sad. Zadovoljan sam uspehom SNS-a koji je tri puta zaredom dobio najveću podršku Novosađana, a ja sam prvi gradonačelnik u istoriji Novog Sada sa tri uzastopna mandata. Zadovoljan sam i zbog toga što ne gubim energiju, i što imam još mnogo ideja i planova. I spreman sam za nove izazove.

Kako napreduje vakcinacija u Novom Sadu?

- Ostvaren je veliki napredak, i do sada je vakcinisano 48,3% Novosađana. Jednu dozu primilo je oko 9,8%, a revakcinisano 38,5% punoletnih građana. Činimo sve da dođemo do svakog građanina koji želi da se vakciniše, kao i da dopremo do svesti svakog koji se sada tome opire. Ovo je pitanje života i budućnosti. Mladi drže u svojim rukama ključ kraja epidemije, i poslednjih dana beležimo veliki odziv u univerzitetskom kampusu gde se nalazi mobilni punkt za vakcinaciju. Ide dobro, ali može i mora bolje.

 Koje projekte planirate u narednom periodu, a koji su u toku?

- Za samo mesec dana otkada su počeli radovi, izgradnja kovid bolnice napreduje neviđenom brzinom. Uskoro počinje izgradnja fabrike japanskog „Najdeka“, a zatim i nove fabrike „Kontinentala“ za koju su već kupili građevinsko zemljište. Pripremamo se za početak izgradnje četvrtog novosadskog mosta, koji je proglašen projektom od nacionalnog značaja.

Da li je nešto moglo bolje ili brže?

- To uvek može. I sam sam često bio ljut što su nas usporavale neke administrativne procedure, ali na kraju smo sve izgurali. Za manje od 9 godina kako smo preuzeli vlast, Novi Sad je od ivice bankrota stigao do toga da je grad koji se najbrže razvija od svih gradova njegove veličine u ovom delu Evrope.

UOČI ODLUČUJUĆE SEDNICE Posle 29. maja SNS će biti mnogo jača i spremnija

Printscreen

 

 

Šapić je energičan i veliki borac

- Oko našeg programa okupljeni su razni ljudi sa potpuno različitih strana ideološkog spektra. Aleksandar Šapić ima odlične rezultate na Novom Beogradu, višegodišnje političko iskustvo, vrlo je energičan i veliki borac. Doneće novu energiju u naš tim. 

 

Često ste na meti opozicionara, zbog čega ste im toliko zanimljivi?

- Zbog svih uspeha koje je Novi Sad postigao poslednjih devet godina. Ne mogu oni to da „svare“, pa pokušavaju da fabrikuju neke besmislene afere. A za to im je glavni eksponent Bora Solunac, lice s poternice, korumpiran i iskompromitovan, zaslužan za najveće pljačke Novog Sada za vreme bivšeg režima.

 Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić preti osvetom i revanšizmom. Da li vas je to možda uplašilo?

- Šalite se?! Mada on i deluje zastrašujuće, posebno ako imate u vidu kakve je štete naneo našoj državi i koliko je državnih para spiskao na privatne avione, luksuzne apartmane i hotele... Pa on nije u stanju ni izborni cenzus od tri odsto da preskoči, a već kreće u „lov na veštice“. To je valjda manir svih malih ljudi, mikro morala, sa makro kompleksima i ambicijama. Za Albance na Kosovu Jeremić je heroj. I tu se završava sva priča o njemu.

UOČI ODLUČUJUĆE SEDNICE Posle 29. maja SNS će biti mnogo jača i spremnija

Foto: Printscreen

 

 

Đilas ima ozbiljnu dijagnozu

Dragan Đilas, lider SSP-a, uputio je uvredu na račun predsednika Srbije, rekavši da je Vučić mentalno oboleo čovek, kako to komentarišete?

- Ne komentarišem osvedočenog lopova i siledžiju, koji je na tajnim računima od Mauricijusa do Švajcarske krio milione ukradene od građana Srbije. A ima čovek i ozbiljnu dijagnozu - kompleks zbog uspeha predsednika Vučića. Sva njegova politika staje u dve reči - mrzim Vučića, i jedino što zna je da laže, vređa, preti, crta metu na čelu predsedniku Vučiću i članovima njegove porodice. Điki je sada malo nervozan jer se ubrzano razmotava klupko kriminalno-tajkunsko-političkih veza, pa je digao sav svoj talog bivšeg režima da vode najprljaviju kampanju protiv našeg predsednika. Pobednici imaju snove, a gubitnici kombinacije. Znaju dobro građani Srbije ko je ko.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading