Predsednik Vučić se hitno oglasio: Slede brojne opasnosti! Izvršiće pritisak!
Foto: Printscreen

 

"Ukazao sam na brojne opasnosti, na važne sastanke u narednom periodu po pitanju Kosova i Metohije, nema sumnje da će biti pritisaka na Srbiju, izjavio je predsednik Srbije.

Vučić je, u izjavi novinarima posle sastanka sa patrijarhom i vladikama SPC, članovima arhijerejskog Sabora, rekao da je Grčka svojevremeno kada je Priština uvodila takse na srpsku robu dala mogućnost da se otvore trgovinske kancelarije, a sada se otišlo na nivo više.

"U petak smo zvanično obavešteni da će da unaprede svoje odnose sa Prištinom na viši nivo, političkih direktora, što je najviša moguća ličnost do nivoa ministra", objasnio je on.

Vučić je rekao da će moliti Grčku da se to ne desi, jer je sledeći korak priznanje nezavisnosti.

To je, prema njegovim rečima, problem jer se time ne pokazue samo da bi Evropa po pitanju Kosova mogla biti ujedinjena protiv interesa Srbije, već i zbog činjenice da je to suprotno međunarodno pravnom poretku.

Ukazao je da postoji dodatna opasnost da druge države budu pritisnute da to isto učine.

Onda bi se, kaže, išlo na bilateralne dogovore, gde bi neka treća zemlja predstavljala Kosovo u međunarodnim organizacijama, i tako postala deo NATO.

 

 

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Goksy0

27.05.2021 15:35

Trebalo je odavno proglasiti da je KiM pod okupacijom i staviti vojsku u punu pripravnost.Jer se očigledno krši rezolucija saveta bezbednosti OUN 1244. Dokle ćemo samo da kukamo i žalimo se! Kao što drugi imaju svoje interese valjda i mi treba da imamo svoje! Ali ne samo deklarativno!

Aco

28.05.2021 00:29

@Goksy0 - Kada bi to uradili sve otvorene fabrike(koje su stranci otvorili) bile bi zatvorene i u buducih 10/20 godina niko nebi ulagao u srpsku privredu.Ovde treba samo pametna politika.Nikako ratnohuskacka.

David

27.05.2021 15:56

Naša zemlja neće podleći pritiscima u borbi za Kosovo.

Zoran

28.05.2021 01:05

Srbija pored osnovne pregovaracke strategije koja se definise kao ,resenje kroz kompromis u.kome svi pomalo dobijaju i.svi pomalo.gube, mora imati.rezervnu.pregovaracku poziciju.a to.je automomija severa Kosova sa zakonodavnom izvrsnom i.sudskom vlascu, kao i garancije stvarne i.teritorijalne autonomije nasih manastira , zajemcenih medjunarodnim ugovorima i.garancijom SB.

Dragan

28.05.2021 02:13

Srbija je vec navikla na brojne pritiske po pitanju KIM, neće nam biti prvi put a ni poslednji.