"BOLESTAN JE I U BOLNICI!" Odbrana Ratka Mladića traži odlaganje drugostepene presude
Foto: Printscreen

Odlaganje je zatražio branilac generala Ratka Mladića, advokat Branko Lukić ukazujući da je Mladić izričito tražio da zajedno sa njim u sudnici prilikom objave presude budu i oba njegova branioca, on (Lukić) i advokat Dragan Ivetić, koji je, međutim, bolestan i nalazi se u bolnici.

Zbog nemogućnosti Ivetića da pristupi sudu, Lukić traži odlaganje izricanja presude, dok se ne steknu uslovi da joj oba branioca prisustvuju.

Ukazao je i na još neutvrđenu procesnu sposobnost svog branjenika. Takođe je naveo da ga advokatski kodeks Srbije obavezuje da striktno poštuje volju i interese svog branjenika.

Mladić je prvostepenom presudom koju mu je izrekao Haški tribunal 2017.godine osuđen na doživotni zatvor, zbog navodnog zločina u BiH.

Žalbeno veće Mehanizma, koji je nastavio rad Haškog tribunala, sada treba da donese konačnu, pravosnažnu presudu i odluči o žalbama.

Mladić je godinama bio u bekstvu, a uhapšen je u Srbiji i izručen Hagu 2008. godine. Od tada je u Haškom pritvoru i lošeg je zdravstvenog stanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading