KONAČNO JE NEKO USTAO Šešelj pokazao prstom na ministra: On radi protiv Srbije, smeni ga! Odmah ga smeni!
Alo.rs/ Ana Paunković

Povodom odavanja počasti jednom od komandanata takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB), reagovala je Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja i zatražila da se smeni predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi koji je prisustvovao skupu.

"Srpska radikalna stranka smatra da Republika Srbija više ne sme da dozvoljava ovakve antidržavne poteze zvaničnika srpske opštine Bujanovac i poziva ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Mariju Obradovići da neodložno, u skladu sa svojim ovlašćenjima, a zbog protivustavnog ponašanja i delovanja protiv Republike Srbije, pokrene postupak u Skupštini opštine Bujanovac za smenu aktuelnog predsednika opštine Bujanovac", ističe se u saopštenju.

Lokalni mediji su ranije danas preneli da je oko 100 građana Bujanovca, na čelu sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem odalo je počast Ridvanu Ćazimiju, poznatijem kao komandant Leši, jednom od komandanata takozvane OVPMB, koji je pre tačno 20 godina poginuo u sukobu sa državnim snagama bezbednosti.

"Srpski radikali upozoravaju Mariju Obradović da joj na raspolaganju stoji i Krivični zakonik Republike Srbije i zahtevaju da protiv Nagipa Arifija pokrene odgovarajući postupak i pokaže suverenitet Srbije na celoj našoj teritoriji", ističe se u saopštenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Nikono

24.05.2021 19:28

Ne samo da se smeni,velika novcana kazna za sve koji su bili na skupu i naloziti da oni o svom trosku sruse spomenik.

Ostoja

24.05.2021 21:50

Malo morgen! Marija nema hrabrosti da to uradi.Nije mi jasno da od svih lidera opozicionih stranaka forsirate samo ovog ratnog zlocinca. Ne vredi, narod ga nece.