DOLAZAK ZELENIH ĆE ZA SRBE BITI TRAGIČAN Srđa Trifković upozorio naciju - Velika opasnost se nadvila nad našom zemljom (VIDEO)
Foto: Ilustracija

Podsećamo, poslanik nemačke stranke Alternativa za Nemačku (AfD) Jens Kestner izjavio je na sednici Bundestaga rekao da Srbiju, čiji je sastavni deo Kosovo, Nemačka mora više da približi sebi, umesto što traži ono što stvara razlike.

- Rekao bih da ne treba suviše poklanjati kredibiliteta onom što je izjavila AFT . Alternativa za Nemačku ima trezvena spoljnopolitička razmišljanja, ali ona je unutar samog nemačkog političkog establišmenta marginalizovana i demonizovana, čak od strane Zelenih postoji predlog da bude podvrgnuta policijskom nadzoru. Ako Zeleni budu dominantni u sledećoj nemačkoj kolicaji, to će za Srbe biti tragično. Dakle, oni su fanatični antisrbi, ne zato što su svi Srbi kao takvi bitni, već zato što su oni fanatični protivnici bilo kog ispoljavanja kontinuiteta nacionalnog osećaja i kolektivnog sećanja koji pripisuju Srbima, čak ako Srbi to i ne ne zaslužuju u punoj meri - rekao je profesor Trifković.

Evropska unija u celini ona ima šizofrenu politiku prema ovim prostorima, smata profesor Trifković.

Srđa Trifković ocenjuje da se zajednička vežba “održava sa jednom fikcijom od vojske jer oružane snage BiH ne postoje kao koherentna sila”.

- U slučaju izbiljnih ratnih dejstava sa bilo koje strane, te oružane snage bi se raspale brže nego vojska Kraljevine Jugoslavije u aprilskom ratu 1941. godine. Hoću da kažem da unutar tih oružanih snaga postoje tri zavađene i zakrvljene frakcije kao što postoje na političkom nivou i kao što su vazda postojale – kaže Trifković za Pink.

Dodaje da je reč o tragikomičnoj priči.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading