PLAČI, MALA, PLAČI - KOSOVO JE SRBIJA Knežević: Ne zanimaju me suze Vljore Čitaku, makar njima zalivala kosovske božure - zaustavili smo slanje vojske Crne Gore u Kfor!
Foto: Ilustracija

“Najavili smo interpelaciju. Zato su odustali. Mi smo dali obećanje građanima Crne Gore da više nećemo zabadati nož u leđa bratskoj Srbiji. Zato smo i najavili interpelaciju o radu vlade Zdravka Krivokapica i ministarke odbrane, ukoliko odluče da pošalju crnogorske vojnike u sastavu hrvatskog voda na Kosovu i Metohiju”, rekao je Knežević.

On je naglasio da je dobro što su odustali i spoznali da je, kako je naveo, najmanje 85 odsto građana Crne Gore za povlačenje priznanja Kosova.

Za mene je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, i uopšte me ne zanimaju suze Vljore Čitaku, makar njima zalivala kosovske božure. Uveren sam da dolaze bolja vremena za Crnu Goru i Srbiju i da ćemo zajedno braniti nacionalne interese naše dve nezavisne ali najbliže države”, rekao je Knežević.

On je podsetio da je na parlamentarnom Odboru za odbranu i bezbednost početkom maja rekao da će Demokratski front tražiti intrpelaciju, ukoliko bude doneta odluka o slanju crnogorskih vojnika na Kosovo i Metohiju.

“Mi smo glasove 30. avgusta dobili na jasnim pozicijama koje štite duhovni, istorijski i nacionaloni identitet srpskog i crnogorskog naroda. Vi radite kako mislite da treba, do kad će to biti videćemo. Ali, ako se odlučite da šaljete vojnike suočićete se najmanje sa interpelacijom Demokratskog fronta, podrškom nikako”, rekao je Knežević na sednici Odbora na kojoj se raspravljalo o budžetskim izdvajanjima namijenjenim Ministarstvu Odbrane.

“Svaki odlazak na Kosovo i Metohiju, posebno u sastavu nekog hrvatskog voda, bi dodatno destabilizovao ionako krhe političke prilike u Crnoj Gori i regionu i Odbor će se izjašnjavati o tome, kao i Vlada. Mi ćemo se izjašnjavati prema odluci premijera Krivokapića ukoliko odluči da pošalje crnogorske vojnike na Kosovo i Metohiju”, poručio je tada Knežević.

On je naveo da je učešće crnogorskih vojnika u misiji na Kosovu i Metohiji “najveća sramota vojske Crne Gore od njenog nastanka”.

“Svaki put ću glasati protiv slanja naših vojnika jer je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije”, rekao je Knežević.

Prethodno je ministarka Injac kazala da je stupanjem na dužnost zatekla predlog, koji je išao prema Savetu za odbranu i bezbednost, za učešće u misiji Kfora.

U međuvremenu, danas je lider DPK Enver Hodžaj rekao da odluka Crna Gora da odbije da pošalje trupe na Kosovo u okviru mirovne misije KFOR, predstavlja poziv na buđenje za NATO.

Prema njegovim rečima, podela jedinstva NATO na Balkanu i na Kosovu služi samo interesima Srbije i Rusije, i nikome drugom.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading