BRNABIĆ U BRISELU Zadovoljna sam, završila sam veliki deo posla! (VIDEO)
Alo

Domaćin večere je Visoki predstavnik EU, Žosep Borelj, koji ovim skupom želi da nastavi tradiciju neformalnih sastanka najviših zvaničnika iz regiona, koju je započela nedašnja šefica diplomatije EU, Federika Mogerini.

Premijerka Brnabić će se pred večeru, koja je planirana za 20.30 časova, prvo sastati sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimirom Bilčikom i šeficom Delegacije EP za Srbiju, Tanjom Fajon.

- Završila sam veliki deo posla i zadovoljna sam. Jedna od tema bila je i dijalog sa Prištinom. Od radne večere očekujem da ćemo govoriti otvoreno, kaže Brnabić.

BRNABIĆ U BRISELU Zadovoljna sam, završila sam veliki deo posla! (VIDEO)

Alo

 

- Ja sam optimista, mi smo mnogo uradili, reforme u oblasti vladavine prava su naš prioritet. Pokušavamo da postignemo konsenzus. Usvojili smo medijsku strategiju i akcioni plan, u tome su učestvovala sva relevantna medijska udruženja. Jednom mesečno se viđam sa radnom grupom za zaštitu novinara. 

- Jako mnogo radimo i nadam se da će taj non pejper o reformi prava biti bolji. Nastavićemo da radimo zbog naših građana, kaže Brnabić.

- Vladavina prava je prioritet, dajem sve od sebe da pokažem da Vlada daje sve od sebe, posvećeni smo ovom procesu.

- Postoji neka frustracija oko toga što je prvi sastanak oko dijaloga pomeren od strane Prištine. Srbija je uvek spremna za dijalog. To je u interesu celog regiona. Uvek je bolje razgovarati i nadam se prvom sastanku već tokom juna.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading