VELIKA ČAST UKAZANA PREDSEDNIKU SRBIJE Vučić u najvećoj i najvažnijoj crkvi u Češkoj (FOTO)
Foto: Printscreen/instagram

 

Predsednik Vučić u pratnji kardinala Dominika Duka, nadbiskupa praškog i primasa češkog, obišao je katedralu Svetog Vita, Svetog Vaclava i Svetog Vojtjeha.

Podsetimo, Vučića je uz vojne počasti i intoniranje himni dve zemlje dočekao u Praškom zamku predsednik Češke Miloš Zeman, nakon čega je usledila je ceremonija dodele odlikovanja.

Na ovoj ceremoniji predsednik Češke Zeman uručio predsedniku Vučiću "Orden belog lava, a predsednik Srbije češkom kolegi Zemanu "Orden Republike Srbije na lenti" (odlikovanje iz 2020).

VELIKA ČAST UKAZANA PREDSEDNIKU SRBIJE Vučić u najvećoj i najvažnijoj crkvi u Češkoj (FOTO)

Printskrin

 

 

Orden kojim je odlikovan predsednik Vučić je najveće državno priznanje Češke koje uručuje lično predsednik, a između ostalih dobili su ga i i Žak Širak, španski kralj Huan Karlos Prvi, Leh Kačinski...


Posle ove ceremonije planiran je tet-a-tet sastanak predsednika dve zemlje, a zatim i plenarni sastanak delegacija Republike Srbije i Češke Republike, koje će predvoditi predsednici Vučić i Zeman.

Posle tih sastanaka Vučić i Zeman su se obratili medijima.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ivana

18.05.2021 21:00

Predsednik Vučić zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju, na novim investicijama, ali d Srbija bude jako poštovana u svetu. Od 1999 godine Srbija se danas cela razvija i gradi.