PREDSEDNIK VUČIĆ IZ SLOVENIJE "Dobar sastanak, ceo region se nalazi na evropskom putu"
Printscreen/Instagram

 

"Dobar sastanak i ono što je najvažnije i oko čega postoji konsenzus jeste da se ceo region nalazi na evropskom putu i da bi trebalo zajednički da radimo.


Mnogo toga dobrog ima u zaključcima, a da li smo mogli oko svega da se dogovorimo, naravno da nismo.

Mi smo podržali namere i želje drugih na Zapadnom Balkanu za otvaranjem datuma za pregovore i viznom liberalizacijom.



Bilo je mnogo stvari oko kojih nismo saglasni, jedno od pitanja koje je bilo ključno je pitanje promena granica. Srbija se oduvek zalaže za princip poštovanja nemenjanja granica priznatih od strane Ujedinjenih nacija.

Mi želimo dobre odnose sa svima, ali ne smatramo da treba da podilazimo bilo kome. Važno je da pokazujemo poštovanje jedni prema drugima i da regionalno sarađujemo.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nakon plenarnog sastanka na kome su učestvovali lideri Zapadnog Balkana, Brdo – Brioni procesa", napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu nakon plenarnog sastanka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Milena

17.05.2021 21:30

Svi teže istom cilju i ka boljoj budućnosti svojih država!

Ivana

17.05.2021 23:46

Vučić se zaista dobro izvukao, svako pomeranje granice doneo bi sa sobom nove sukobe, i destabilazaciju celog regiona. Drago mi je što Vučić otišao za Brisel da upozori snage NATO šta pojhedini političari rade. KFOR je potreban Srbima na KiM.

Dragan

18.05.2021 03:01

Srbija je posvećena dijalogu, ali se za Prištinu to ne može reći.

KIA

18.05.2021 06:55

Vučić se zaista sjajno snasao, svako pomeranje granice doneo bi sa sobom nove nemire, i destabilazaciju celog regiona. Drago mi je što Vučić otišao za Brisel da upozori snage NATO šta pojhedini političari rade. KFOR je potreban Srbima na KiM.