SKANDAL Đoković otpisan!
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Uoči finala Mastersa u Rimu gde nas očekuje duel Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, većina stranih medija, ali i svetski poznate kladionice, otpisale su srpskog tenisera kao mogućeg šampiona.

Svetski bukmejkeri i mediji daju ubedljivo veće šanse Špancu. Uprilog tome svedoči i činjenica da kvota na pobedu našeg tenisera sve više raste, dok na popularnog "Bika sa Majorke" sve vipe pada kako se bliži početak meča koji bi trebalo da počne u 17 časova.

Favorizovanje Nadala nastalo je zbog jednostavne činjenice da je Đoković nepunih 20 časova ranije imao izuzetno težak meč u polufinalu protiv Lorenca Sonega. Pre Sonega, Đoković je odigrao ništa manje dramatičan četvrtfinalni meč protiv Stefanosa Cicipasa.

Novak je u juče na terenu proveo pet sati, a već nakon 20 časova igra finale protiv starog rivala.

Đoković i Nadal garantuju spektakl u Rimu

Iako mnogi Đokovića otpisuju pred finale smatrajući da je umoran i da fizički neće moći da parira Špancu, Srbinove reči garantuju da se neće tek tako predati, pa sa pravom možemo očekivati ljutu borbu i spektakl.

- I um i telo služe duhu, pa tako smatram da je duh presudan i on simbolično predstavlja inspiraciju, motivaciju, ljubav i strast prema ovom sportu. To je ono što mi i dan danas pomaže da se borim sa životnim preprekama, ta želja da i dalje nastavim da krčim istorijski put u ovom sportu kako bih ostavio što veći trag. Um je ipak mesto gde se dešava mnogo toga, pa je ta psihološka borba veoma bitna i zbog toga bih stavio duh ispred uma i tela, jer je to ono što me izvlači iz ovih situacija - rekao je Đoković.

Mentalna snaga Novaka Đokovića

Mnetalna snaga koju je Srbin pokazao u ovakvim mečevima mogla bi biti presudna, a sam Đoković je pred duel sa Nadalom istakao upravo ovaj faktor.

- Naravno, tu je i srce koje me drži da izvučem maksimum. Trudim se da u bitnim trenucima držim koncentraciju, kako bih dostigao sve što se može, ali sada mislim da mi je duh najpotrebniji, kažem sebi - pokaži svima šta znaš, možeš i hoćeš. Mislim da je to ono što će biti presudno u ovakvim trenucima - zaključio je Đoković.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading