Vesić o odlukama Kriznog štaba
TANJUG/ JADRANKA ILIC

Naveo je da je najvažnija odluka da će u Srbiji od 21. juna biti dozvoljena organizacija festivala i koncerata ako u tom trenutku Srbija ima 50 odsto vakcinisanih punoletnih stanovnika i ako broj novozaraženih bude u padu.

"To je ono što su tražili gradovi Beograd, Novi Sad i festivali", napisao je Vesić na Fejsbuk profilu i dodao da veruje da će ta odluka biti poruka mladim ljudima da se vakcinišu kako bi mogli tokom leta da odlaze na koncerte i festivale.

Vesić je naveo da su Beograd i Novi Sad zajedno sa festivalima Egzit, Bir fest i Lav fest pripremili kampanju za vakcinaciju mladih koja će, najavio je, početi u petak, 21. maja, tačno mesec dana pre najavljenog otvaranja Srbije za festivale i koncerte.

Naveo je da je na danas na predlog Grada Beograda doneta odluka da se dozvoli organizovanje kongresa, seminara i stručnih skupova na kojima može da bude prisutno do 100 ljudi. "Ova mera će pomoći našim hotelijerima da imaju više gostiju i da njihovi kapaciteti budu puniji", naveo je Vesić.

Dodao je da su na predlog Grada Beograda donete odluke da se otpočne sa zatvaranjem privremene kovid bolnice u Štark areni, da se zatvori punkt za vakcinaciju u Belekspocentru, kao i da jedna hala Beogradskog sajma bude zatvorena.

"Razlog za ovu odluku je činjenica da je promenjena strategija vakcinacije prema kojoj se ona sada vrši na manjim punktovima kao što su tržni centri, mobilni punktovi i kompanije umesto na velikim punktovima", dodao je Vesić.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading