SDSS nastavlja da realizuje infrastrukturne projekte
Privatna arhiva

Višenamesnku zgradu Opština Borovo počela je da gradi 2019. godine i za tu potrebu izdvojeno je do sada nešto više od tri miliona kuna.

– Objekat kojeg smo danas svečano otvorili jeste projekt kojeg je opština Borovo realizovala, osmislila i izgradila u protekle dve godine. To je objekt za kojeg smo procenili da je od značaja i potrebe za opštinu Borovo, naša udruženja i sve naše meštane koji će imati potrebu da je koriste. Osim donjeg dela koji će služiti za razna dešavanja i događaje zabavnog karaktera, na gornjem spratu ove zgrade imamo nekoliko prostorija koje će koristiti naša udruženja kao i jedan prostor koji će koristiti Udruženje treće životne dobi za potrebe projekta koji nam je odobren sa Udruženjem žena Vukovar. Takođe, u ovom delu nalaziće se i teretana namenjena igračima fudbalskog kluba Sloga Borovo, a na jednom delu nalaze se tribine za gledanje utakmica našeg kluba – istakao je načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović.

Za potrebe izgradnje ove zgrade opština Borovo obezbedila je sredstva iz više izvora finansiranja.

– Ovaj projekt je realizovan uspešno, a njegov finansijski okvir je negde oko tri miliona kuna i to su sredstva koja smo jednim delom obezbedili iz budžeta opštine Borovo, a drugim delom sredstva smo pokupili iz drugih izvora finansiranja, pre svega kapitalnih investicija Srpskog narodnog veća, projekti prema resornim ministarstvima i jedan deo pomoći Vukovarsko-sremske županije koji se tiče uglavnom opremanja prostorija. Sve u svemu objekat je zaista prelep, nalazi se na pravom mestu i on će sigurno biti od koristi svim našim meštanima – naglasio je Baćanović.

SDSS nastavlja da realizuje infrastrukturne projekte

Privatna arhiva

 

Prema rečima načelnika ove opštine, sala koja se nalazi u donjem prostoru je takva da može da se koristi za sve ono što je potrebno ljudima za razne svečanosti i programe te se očekuje da će zaista imati funkciju i svoju upotrebljivu vrednost. Takođe, izgradnja ove zgrade jedan je od najvažnijih projekata opštine Borovo u proteklom periodu.

– S obzirom na to da smo pre toga napravili neke kapitalnije infrastukturne projekte koji se tiču reciklažnog dvorišta, mogu reći da je ovo za proteklu godinu zaista bila najveća finansijska investicija, ali mogu reći da smo isto tako u dečiji vrtić Zlatokosa uložili dosta sredstava, da smo radili na asfaltiranju lokalnih saobraćajnica, da smo u potpunosti završili ugradnju led rasvete, ali sigurno da je ovo pojedinačno najvažniji projekat koji je ujedno i finansijski najveći – zaključio je Baćanović.

Svečanom otvaranju multifunkcionalne zgrade u Borovu prisustvovali su predstavnici političkog, duhovnog, kulturnog i sportskog života u Borovu, a simboličnim presecanjem vrpce zgradu je svečano otvorila saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov i Srdjan Jeremić kandidat za dožupana u Vukovarsko-sremskoj županiji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading