VUČIĆ:  Srbija nema bolji put od evropskog i snažno podržava ceo region
Alo!

Vučić je rekao da Srbija snažno podržava otvaranje pristupnih pregovora i davanje kandidature Albaniji i Severnoj Makedoniji, te da nikada nije imala ništa protiv, već je podržavala davanje vizne liberalizacije Prištini, kao i što podržava evropski put Crne Gore, Bosne i Hercegovine.

„Smatramo da je važno da brinemo svi zajedno o celom regionu, jer živimo zajedno u ovom regionu, jedni pored drugih. Nemamo ništa protiv celovitog pristupa. Naravno uvek ćete imati pristup na osnovu napretka, ali nemamo ništa protiv da postoji značajniji geopolitički pristup prema Zapadnom Balkanu“, rekao je on.

Na pitanje o odnosu prema EU, imajući u vidu da Srbija koristi kineske i ruske vakcine u borbi protiv pandemije, Vučić je kazao da ne postoje idealni odnosi, ali da je Srbija na evropskom putu, jer smatra da je on najbolji za našu zemlju.

Podsetio je da je Srbija najpre dobila Fajzer vakcine, jer je sa Fajzerom napravljem prvi ugovor.

Tek potom, dodaje, stigle su kineske vakcine, koje smo dobili u najvećim količinama, a onda u približnom borju AstraZeneka i ruski Sputnjik V.

S tim u vezi on je pozvao slovenačke novinare u pratnji delegacije predsednika Boruta Pahora, ako se nisu vakcinisali, da se u Srbiji vakcinišu.

„Ako niste vakcinisani imate švedski sto vakcina kod nas, da se vakcinište, da mi uzvratimo EU na podršci koju smo dobili prethodnih godina“, kazao je u odgovoru slovenačkom novinaru.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading