VUČIĆ SA PAHOROM U BEOGRADU: "Za tango je potrebno dvoje, zamrznuti konflikt nikome ne donosi dobro" (FOTO/VIDEO)
Alo!

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, koji boravi u zvaničnoj poseti Beogradu.

Odgovori na pitanja

"Kažite da smo mali, da smo zgaženi, ti Vučiću da si arogantno đubre, ali ne možete da osporite dokumente koji su doneti. I dalje želimo mir i stabilnost, ali ćemo se držati pravnog principa i trudićemo se da budemo maksimalno odgovorni", rekao je Vučić.

VUČIĆ SA PAHOROM U BEOGRADU:

Foto: Alo!

 

 

"Naša država podržava i sve ostale koji žele da uđu u EU. Podržavamo i Albaniju i Severnu Makedoniju ka evropskom putu. Mi smo svi jedni sa drugima i jedni pored drugih. Ne postoje idealni odnosi, ali mi smo tu i to je najbolji put za Srbiju. Prvo smo dobili fajzer, pa kinesku vakcinu, ali i dalje imamo sve četiri. Ako neko nije vakcinisan od vas, imate švedski sto pa možete da se vakcinišete i dođete na revakcinu u Srbiju", rekao je predsednik Srbije.

"Razumem pitanje o tome smo predsednik Vučić i ja najduže razgovarali, prilikom priprema za taj samit, nakon tragedije koja je zadesila Zapadni Balkan ’90-ih, došlo je do formiranja novih granica u nadi da će zavladati mir. To sam mislio kad sam govorio o tome da ne verujem u to da je moguća mirna izmena granica, možda bi tako počela, ali uveren sam da se ne bi tako završila. Mislim da je najbolje da postignemo razumevanje Brisela, da je proširivanje EU na taj deo Evrope rešenje za mir, bezbednost i blagostanje", rekao je Pahor.

VUČIĆ SA PAHOROM U BEOGRADU:

Alo!

 

 

Obraćanje predsednika Vučića

"Razgovarali smo o evropskim integracijama, Slovenija predsedava Evropskom unijom, mnogo su nam važni dobri odnosi i saradnja. Imamo odličnu trgovinsku razmenu, smatram da možemo mnogo toga zajedničkog da ostvarimo. Za nas je od presudnog značaja očuvanje mira i stabilnosti, od presudnog značaja da se posvetimo ekonomskom razvoju", istakao je Vučić.

Predstaviću Beograd na vodi našem gostu.

Kako je predsednik Vučić rekao Srbija ima dobar ekonomski razboj i za nas je kako dodaje da se posvetimo oblasti vladavine prava i da veruje da možemo da postignemo još bolje rezultate.

"Očekujemo i održavanje 6. sednice Vlada Srbije i Slovenije", rekao je predsednik i dodao da su najviše govorili o regionalnim pitanjima.

VUČIĆ SA PAHOROM U BEOGRADU:

Alo!

 

 

On je kako kaže, upoznao Pahora sa pitanjima u regionu kao i na KiM.

"Da li je naša pozicija laka, nije, to je jasno svakome u Srbiji", istakao je Vučić i nagalsio da ono za šta se Srbija zalaže je činjenica da želimo da nastavimo dijalog pod okriljem EU sa Prištinom.

On je podvukao da mora da se dođe do komprtomisnog rešenja, ali da je ''za tango potrebno dvoje''.

"Mi smo za kompromisno rešenje, zamrznuti konflikt nije dobar, što se može videti", smatra Vučić zahvalivši se Pahoru na poseti naglasivši da će lideru Slovenije pokazati najveće gradilište u Srbiji a to je Beograd na vodi.

VUČIĆ SA PAHOROM U BEOGRADU:

Foto: Alo!

 

 

Obraćanje Boruta Pahora

 

"Mir i stabilnost je u interesu svih bez obzira na razlike između nas - rekao je Pahor. Očekujem konstruktivan razgovor i da ćemo doći do zaključaka kao i da će sa našeg samita otići jedna sveža deklaracija, koja će nadahnuti proširenje EU i reformama. Zahvaljujem se Vučiću za njegove savete i upozorenja, sve je to bitno za nekoga ko priprema samit koji će se održati u ponedeljak na brdu kod Kranja", rekao je Pahor.

 


Sastanak je počeo u 10 sati u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Posle "tet-a-tet" sastanka Vučića i Pahora, predviđeno je da se dvojica predsednika sastanu i sa članovima delegacija Srbije i Slovenije.

Planirano je da se Vučić i Pahor obrate medijima oko 10.45 sati.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (9)

Loading
Milica

14.05.2021 09:17

Svaki ovakav sastanak je važan za našu državu.

Milos

14.05.2021 09:21

Srbija zna da ceni prijateljstvo Slovenije.

Jana

14.05.2021 11:47

Srbija je cenjena od strane drugih drzava.

Sara

14.05.2021 11:49

Prijateljstvo sa ovakvom drzavom je od velikog znacaja za Srbiju.

Dragan

14.05.2021 12:50

Beograd želi pomak sa mrtve tačke a Priština čini sve kako do toga ne bi došlo.

Mikoooo

14.05.2021 17:55

Jacanje saradnje i prijateljstva Slovenije i Srbije bice znacajno za obe drzave.

Stefan

14.05.2021 19:48

Srbija se odlično kotira u svetu i sve više smo cenjeni i poštovani zahvaljujući Vučiću.

Ana

14.05.2021 21:09

Sastanak koji je veoma važan za Srbiju.

Ivana

14.05.2021 22:47

Ovo je važan sastanak za našu državu i njene građane. Dijalog trea nastaviti jer je to šansa da Srbija sačuva teritorijalni integritet i suverenitet.