SELAKOVIĆ ODBRUSIO AMBASADORU IZRAELA: Njegova izjava je čist bezobrazluk!
Alo / V. Marković

 

Selaković je istakao da su takozvano Kosovo i SAD potpisali jedan sporazum, a Srbija i SAD drugi, a da Srbija i Kosovo nisu, niti će potpisati bilo kakav sporazum.

- Ono što je ambasador države Izrael u Beogradu izjavio nije tačno i reč je o svojevrsnom bezobrazluku. Beograd i Priština su potpisali dva različita dokumenta. Ambasador Izraela je rekao da su oni to uradili pod pritiskom SAD, odmah da kažem to znači da je naš predsednik što je istina, izdržao taj jezivi pritisak, i Srbija treba da se ponosi svojim predsednikom koji je bio u stanju da taj jezivi pritisak izdrži - rekao je Selaković.

Selaković je zatim pokazao dokumente koji su potpisani u Vašingtonu.

- Ja u rukama držim oba papira koja svedoče da su Avdulah Hoti i predsednik Vučić potpisali dva potpuno različita dokumenta. U ovome koji je potpisao Hoti stoji da su Kosovo, odnosno Priština i Izarel međusobno saglasni da se priznaju. U dokumentu koji je potpsiao predsednik Vučić, piše da je Srbija saglasan da otvori privredno državno predstavništvo u Jerusalim do 20. septembra 2020, kao i da izemsti ambasadu do 1. jula 2021.

Ministar spoljnih poslova je na kraju još jednom istakao da predsednik Vučić nije podlegao pritiscima SAD.

- Predsednik Vučić je jasno potpisao papir u kom nema Kosova, gde se ne pominju ni Kosovo ni Priština, a sa druge strane Izrael je taj koji je podlegao pritsicima kojima još jednom kažem, nije podlegao naš predsednik.

Kliknite za više vesti

Komentari (1)

Loading
Milan

12.05.2021 13:46

Predsednik je izdrzao pritisak ,prebacuje ambasadu u Jerusalim a kao nagradu Izrael priznaje Kosovo,smesno i jadno.