Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić čestitao Međunarodni dan medicinskih sestara
Strahinja Babović.

Medicinske sestre u našoj zemlji bile su primer naročitog junaštva i velike žrtve u Prvom svetskom ratu, tako da su nadahnule svoje koleginice širom sveta da im se pridruže u bolnicama ratom ranjene Srbije. Mnoge su dale svoj život obavljajući svoju službu do poslednjeg trenutka.

Kasnija krizna vremena takođe su iznedrila najbolje primere hrabrosti, saosećanja i profesionalnog integriteta naših medicinskih sestara. Tako je i danas, kada su one, zajedno sa svojim kolegama tehničarima, našim posvećenim lekarima i ostalim zaposlenima u zdravestvenim ustanovama, stale naspram pandemije kakvu svet nije video čitav vek.

Zdravstvena kriza globalnih razmera pokazala je sav kvalitet našeg medicinskog kadra i svu sposobnost Srbije da odgovori na izazov pred kojim su mnogi moćniji posrnuli. Ulaganja u zdravstvo koja su prvi put u nekoliko decenija započela od 2012. godine, danas omogućavaju bolje uslove rada, kvalitetniju opremu i veća primanja medicinskih sestara, koje su prepoznate kao glavna spona između lekara i pacijenta i stub zdravstvenog sistema.

Tokom proteklih godinu dana i među medicinskim sestrama bilo je žrtava virusa covid 19, kojih se danas sećamo sa posebnim poštovanjem. Odane svojoj profesiji i svojoj zemlji, one su položile život da bi danas mogli da kažemo da se kraj ovog teškog iskušenja za našu zemlju nazire.

Posao medicinske sestre težak je i odgovoran i u redovnim uslovima, zato se odazovimo pozivu za vakcinaciju i pomozimo kako svojim bližnjima, tako i našem zdravstvenom sistemu, u kojem najveći teret pandemije nose upravo medicinske sestre i njihove kolege tehničari

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading