VUČIĆ UPOZORIO SRBE Imamo tri problema (VIDEO)
Foto: Printscreen RTRS

Sastanku u Kozarskoj Dubici prisustvovali su i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Viškovic i predsednik Skupštine Nedeljko Čubrilović.

Glavna tema sastanka bile su investicije Srbije i Srpske u ove četiri opštine, koje spadaju među nerazvijene, kao i pomoć u sanaciji štete od nedavnog zemljotresa u Dubici i Kostajnici.

"Naša namera nije da simbolično prisustvujemo, nego da pomognemo Republici Srpskoj. Doneli smo odluku da će ljudi iz ovih opština doći u Beograd. Naša pomoć biće zaista velika. Ona će se kretati negde oko 10.000.000 evra. Deo će da ide u kešu, a deo u projektima. Naš je cilj da oni ostanu da žive na svojim ognjištima", izjavio je Vučić.

On je najavio izgradnju velikog memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini.

"Kulturu sećanja ko nema, on ne može da ima ni snagu za budućnost", poručio je predsednik.

Istakao je da imamo tri problema.

"Prvi je taj da mi moramo da budemo deo Evrope i sveta, drugi je da ne postoji svetski poredak. Pod tri, nikada manje nisu postojali moralni principi u svetskoj politici. Tako da vam dođe da se nasmejete kada čujete one koji su razbijali Jugoslaviju danas govore kako su za princip nepromenljivosti granica, pa potom i 2008. kada su Srbiju isto su bili za taj princip, a danas sve vreme to ponavljaju", jasan je Vučić.

Posle sastanka, Vučić će posetiti Spomen područje "Donja Gradina", položiti venac i prisustvovati parastosu žrtvama genocida u koncentracionom logoru Jasenovac.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
Momir

08.05.2021 13:15

Mnoge investicije i projekti ozivece srpske opstine u RS, a sanacija stete usled zemljotresa ce pomoci ljudima da nastave da zive kao pre.

stevo

09.05.2021 01:34

@Jelena - Uvek smo tu da pomognemo koliko mogucnosti dozvoljavaju

Slavko

08.05.2021 20:00

Srbija će uvek pomagati braći u RS.

Ivana

08.05.2021 20:24

Hvala našem predsedniku Vučiću na svemu što radi za interes naroda i države. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite za ekonomski oporavak i razvoj celog Balkana. Naravno da imamo probleme kada Hrvtai žele da proganjaju Srbe.

Jovana Djurdjevic

08.05.2021 21:36

Velikodusnost nam je uvek bila jaca strana

Olja

08.05.2021 22:34

Saradnja sa zemljama regiona je važna za Srbiju.

Dragan

09.05.2021 02:14

Srbija će uvek naći način da pomogne našem narodu gde god da se nalazi ali imamo samo jedan problem NESLOGU.