VUČIĆ U KOZARSKOJ DUBICI: Velika pomoć Srbije za Republiku Srpsku!
Printscreen/RTRS

Sastanaka Vučića sa načelnicima opština Kostajnica, Nevesinje, Kozarska Dubica i Drvar biće održan u hotelu Zepter u Kozarskoj Dubici.

VUČIĆ U KOZARSKOJ DUBICI: Velika pomoć Srbije za Republiku Srpsku!

Printscreen/RTRS

 

 

- Naša namera je da pomognemo RS i našem narodu u četiri opštine. Predsednik Dodik je to tražio i mi smo razgovarali o problemi sa načelnicima, a oni će doći i u Beograd na razgovore. Naša pomoć će biti velika, 24 ili 25 miliona maraka za četiri opštine. Nisu ni načelnici verovali da ćemo ovoliko da damo. Nešto će biti u kešu a nešto kroz projekte - rekao je Vučić i dodao da je zahvalan RS što uvek razgovaraju sa nama i traže pomoć ako smo u boljoj situaciji.

 

- Planiramo da uložimo ozbiljan novac u Memorijalni centar Gradina. Da svaki Srbin gde god da živi zna da može da poseti mesto jasenovačkim žrtvama. Uložićemo mnogo novca, jer ko nema kulturu sećanja ne može da ima ni snagu budućnosti.

Dodik: Zločini nad Srbima su vršeni dugo vremena

- Zahvalan sam za pomoć kao i njegovom interesu za rešavanje ovakvih pitanja. Finalizujemo jednu priču koja je dugo na čekanju a to je da se izgradi spomen obeležje u Gradini i da se napravi mapa stradanja, da bi svi mogli da vidi ustaške zločine. Zločini nad Srbima su vršeni dugo vremena, a niko nije hteo da oslobodi Jasenovac - rekao je Dodik.

VUČIĆ U KOZARSKOJ DUBICI: Velika pomoć Srbije za Republiku Srpsku!

Printscreen/RTRS

 

 

Vučić se poklonio jasenovačkim žrtvama

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic poklonio se danas i položio venac žrtvama ustaškog terora u Jasenovcu, na grobnom polju "Topole" u Donjoj Gradini.

U Spomen području Donja Gradina danas se obeležava Dan sećanja na žrtve logora Jasenovca.

Venac su, sa predsednikom Vučićem položili ministri u Vladi Srbije Darija Kisić Tepavčević i Aleksandar Vulin.

Osim zvaničnika Srbije, vence su položili i predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednica Srpske Željka Cvijanović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, član i predsedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće sa načelnicima opština Kostajnica, Kozarska Dubica, Nevesinje i Drvar.

 

Vučić će prisustvovati Obeležavanju Dana sećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida Nezavisne Države Hrvatske u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.

 

Obeležavanju će prisustvovati srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, predsjednik Narodne Skupštine Nedeljko Čubrilović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Duško Milunović, predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
David

08.05.2021 10:08

Dobro je da Srbija neguje kulturu sećanja na žrtve hrvatskog fašizma.

stevo

09.05.2021 01:36

@David - Sve i da hiocemo ne mozemo zaboraviti stradanje srpskog naroda..Zlocin koji se ne zaboravlja

Василија

08.05.2021 10:15

Дан сећања треба увек да нас подсећа на све невине пале жртве.

Sava

08.05.2021 10:30

Nadamo se da ce razgovori proci u najboljem redu,lepo je to sto predsednik obilazi sve delove nase zemlje

Miloš

08.05.2021 15:55

Vučić se zalaže za sviju u Republici Srpskoj i pomoći Srbije ovom delu Srpske će da bdu od velikog značaja

Jelena

08.05.2021 20:01

Neka je večna slava i pomen svim žrtvama Jasenovca.

Đina

08.05.2021 22:41

Srbija će uvek biti uz Republiku Srpsku.

Dragan

09.05.2021 01:10

Slava nevino stradalim žrtvama. Strašno šta je narod u Jasenovcu doživeo.