Bogdan Paunovic i Maja
FB
Bogdan Paunovic i Maja

FB

Bogdan Paunovic i Maja, Foto: FB

Međutim, dan nakon porođaja zdravstveno stanje joj se naglo pogoršalo. Pored svih napora lekara izgubila je bitku sa opakim virusom.

Borba za život

Direktor niškog Kliničkog centra prof. doktor Zoran Perišić kaže da se Maja porodila prirodnim putem i da je, na sreću, uspela bar nakratko da vidi svoju bebu.
- Sam porođaj je dobro protekao, ali je sve bilo emotivno veoma teško za nas koji smo bili uz porodilju. Kad se beba rodila, pitao sam majku da li ju je videla. Odgovorila je sa osmehom: "Da, videla sam je"! Bila je srećna makar tih nekoliko trenutaka jer je znala da zbog zaraze mora biti odvojena od nje. Brinula se da njena devojčica, kojoj je ime Milica dao stariji brat, nije dobila virus od nje, ali srećom nije. Beba je dobro, rođena je u 35. nedelji i nije bila potrebna nikakva dodatna intervencija - kaže dr Perišić, i dodaje:

- Dan nakon porođaja pacijentkinji se stanje brzo pogoršalo. Gotovo svi vitalni organi počeli su da otkazuju. Došlo je do problema sa plućima, zgrušavanjem krvi, kao i naglog prestanka rada bubrega i jetre. Iako se i mlada mama borila kao i svi lekari, nije bilo spasa i preminula je juče u 7.20.

Prema rečima zamenika direktora KC Niš prof. dr Radmila Jankovića, ovakvi gubici su preteški i zato je apelovao na sve građane, ali i trudnice i porodilje da se vakcinišu!

- Zaista smo učinili sve da i ovoga puta sačuvamo živote bebe i majke. Borba je bila dramatična. Porođaj je krenuo prirodno, iako smo ranije dogovarali carski rez. Na svu sreću rodila se zdrava beba. Ali, nismo uspeli da spasemo porodilju. Naravno da je sada najteže suprugu i porodici, ali teško je i nama kada izgubimo život. Zamislite taj trenutak kada smo svi bili zadovoljni što je porođaj dobro prošao, a onda potpuni obrt i tragedija - kaže prof. dr Janković, i ponovo poziva sve ljude da se vakcinišu jer je ovo opasna, nepredvidiva bolest!

Ostali bez majke

Maja je za sobom, pored tek rođene devojčice, ostavila i supruga Bogdana i trogodišnjeg sina Luku. Šokiran i očajan jer je izgubio ljubav svog života, na društvenoj mreži Fejsbuk oglasio se Majin muž.

- Živote moj, tugo! Ostavila si me bez poslednjeg pozdrava, srce moje. Ostavila si me samog, po svetu da lutam sa dva anđela. Zašto da mi deca nemaju majku?! Bože, zašto mi je uze?! Šta da kažem sinu Luki, gde mu je majka? - napisao je na svom profilu Bogdan.


Omiljena frizerka

Maja je radila kao frizerka. Prema rečima njenih koleginica, bila je sjajan radnik i omiljena među mušterijama. Niko sanjao nije da će se ovo desiti kad je otišla na porođaj.
- Ne mogu da verujem, stvarno ne verujem... Kao koleginica, samo reči pohvale imam za nju. Znala je svoj posao, uvek je bila vesela i nasmejana s mušterijama... Borila se i radila, uspela je da otvori i svoj salon u naselju Kotlujevac u Zaječaru. Ostavila je za sobom dvoje male dece. Tužno, nemam reči... - kaže nam jedna Majina koleginica. 

Četiri trudnice izgubile bitku sa koronom

Epidemija koronavirusa u Srbiji od početka do danas odnela je živote četiri porodilje!
U julu prošle godine dve trudnice su izgubile bitku s kovidom-19. Trudnica iz Doljevca (27) preminula je 21. jula u KC Niš, a samo dan pre toga i njena beba je preminula. Nedelju dana kasnije, u istoj ustanovi od posledica korone preminula je trudnica B. I. iz Vranja (34). Zbog teškog stanja porođena je carskim rezom i rodila je dečaka od 900 grama. Na sreću, beba se oporavila i nakon nekoliko meseci puštena je kući.
Početkom aprila preminula je porodilja D. T. (29), samo pet dana posle porođaja. Zbog teškog stanja usled zaraze koronavirusom bila je priključena na respirator, a porođena je carskim rezom u KBC "Dr Dragiša Mišović". Na sreću, njena beba je dobro. Juče, bitku sa koronom je izgubila i Maja, samo tri dana nakon porođaja.