Policija
Alo!/Z. Gligorijević
Policija

Alo!/Z. Gligorijević

Policija, Foto: Alo!/Z. Gligorijević

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije uhapsili su Albanca Vasufa Hazirija (58), jednog od najmoćnijih vođa albanskih porodica iz Velikog Trnovca, sela koje je najveće leglo droge u Srbiji.

PROČITAJ JOŠ:

Policija je kod Hazirija pronašla četiri kilograma čistog heroina koji je on švercovao sa Kosova i Metohije, da bi u selu uvećao njegovu količinu do 4 puta.

Albanac koji je uhapšen u mestu Breznica na jugu Srbije, jedan je od vođa najmoćnijih porodica i narko-mafije u selu gde ne važe nikakvi zakoni države Srbije, već plemenska organizacija još od vajkada.

Veliki Trnovac

Wikipedia

Veliki Trnovac, Foto: Wikipedia

Među njih je nemoguće ubaciti agenta ili policijskog doušnika. Svi putevi droge uglavnom vode preko ovog sela, pa i policija nerado zalazi u ovo selo. Decenijama je ovo selo država u državi. Red i zakon ovde kao da ne važe. Preko 5.000 Albanaca bavi se švercom droge.

U Velikom Trnovcu postoje čak i osmatračnice koje obaveštavaju lokalne narko-bosove o ulasku nepoznatih osoba, policije ili novinara.

PREPORUČUJEMO:

Čak 70 odsto droge namenjene zapadnom tržištu švercuje se, kako se nezvanično saznaje, preko Preševa i Velikog Trnovca, najvećeg distributivnog centra na Balkanu. Heroin iz Pakistana, Avganistana, Irana i Turske dobro uhodanim kanalima dolazi u Veliki Trnovac, koji je upisan u mapu Interpola.

Glavni centri za distribuciju droge namenjene su crnom tržištu u Mađarskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Austriji i drugim zapadnoevropskim zemljama.

Iz Velikog Trnovca, prema nekim procenama, godišnje se distribuira oko 60 tona heroina. Skoro celo selo uključeno je u unosan narko-biznis, a skoro svi meštani povezani su rodbinskim vezama, što otežava nadležnima da otkriju kanale snabdevanja drogom.