Hapšenje, španska policija
MUP
Hapšenje, španska policija, Foto: MUP

Kokain je zaplenila policija Španije na osnovu operativnih informacija koje su im dostavili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Pročitajte još:

Kokain, različita računarska oprema, više mobilnih telefona i obilna dokumentacija zaplenjeni su u konstrukciji jedrilice, a tom prilikom španska policija uhapsila je trojicu osumnjičenih članova organizovane kriminalne grupe, koja se tereti da se u dužem vremenskom periodu bavila krijumčarenjem velikih količina kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Španska policija uhapsila je državljanina Meksika E.A.A.C (1995), državljanina Rusije S.R. (1971) i srpskog državljanina V.F. (1975), dok su istovremeno u Srbiji zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni M.Đ. (1953) i D.Đ. (1980), obojica iz Šida, a za jednim licem je raspisana potraga. 

NA PAKETE KOKAINA LEPILI LIK GAVRILA PRINCIPA

Nije tajna da vodeći kriminalni narko-klanovi svoju robu "brendiraju" određenim šiframa, brojkama, fotografijama i mnogim drugim različitim oznakama, ali lik srpskog junaka Gavrila Principa je nešto definitivno novo.

S obzirom da su se među uhapšenim članovima kriminalne grupe nalazili i državljani Srbije, ipak i nije čudo što se Princip "našao" usred zaplene opasne droge.

Gavrilo Princip, Foto: MUP

Prilikom pretresa na četiri lokacije u Srbiji policija je zaplenila dokumentaciju vezanu za uplate i isplate i transfere novca osumnjičenima koji su uhapšeni na jedrilici, avio-karte, notese, memorijske kartice, više USB-a, mobilne telefone, kao i opremu i uređaje za neovlašćeno audio i video snimanje.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe terete se da su, u više navrata, putovali u zemlje Latinske Amerike, gde su vršili pripreme za preuzimanje i krijumčarenje kokaina.

Sumnja se da su za potrebe transporta kokaina kupili jedrilicu na kojoj su u Meksiku izvršili neophodne prepravke u konstrukcionim šupljinama plovila.

Vladislava (23) ostavila sina i ćerku bez hrane i vode 11 dana! Dečak umro u stravičnim mukama, a iza svega se krio jeziv plan! (FOTO/ VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 02.09.2019. 10:09 Majka koja je svoje dvoje dece ostavila bez hrane i vode 11 dana, da bi provodila vreme sa svojim ljubavnikom i njihovim deteom, osuđena je zbog ubistva.

Nakon izvršenih prepravki, pripadnici organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, preuzeli kokain u Latinskoj Americi, smestili ga u pripremljene konstrukcione šupljine i krenuli ka Evropi, gde su ih zaustavili španski nadležni organi u blizini Azorskih ostrva.

Osumnjičenima koji su uhapšeni u Srbiji određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!