Milorad Ulemek Legija
Printscreen/Youtube
Milorad Ulemek Legija

Printscreen/Youtube

Milorad Ulemek Legija, Foto: Printscreen/Youtube

Milorad Ulemek Legija, bivši pripadnik francuske Legije stranaca, član Srpske dobrovoljačke garde, vojnik a zatim i komandant Crvenih Beretki, kasnije osuđen za ubistvo Zorana Đinđića, ratovao je devedesetih u srpskoj Bosni, a snimak sa ratišta vrlo je popularan na internetu.

Na snimku iz 1995. godine se vidi Legija, zajedno sa ostalim borcima. Sve vreme snimka, Legija komunicira sa izvesnim čovekom preko telefona i Toki Vokija, ali i osmatra prvu liniju dvogledom.

Pročitajte još:

Ulemek se posle napuštanja Francuske legije stranaca vratio u Srbiju i pristupio je Srpskoj dobrovoljačkoj gardi (Arkanovim Tigrovima).

Ulemek je prvo bio instruktor, a kasnije je unapređen u jednog od zapovednika Garde i borio se sa Arkanom u Hrvatskoj i Bosni.

Komandovao je specijalnom jedinicom u istočnoj Slavoniji pod imenom „Super Tigrovi“ koja je delovala u operaciji Pauk između 1994. i 1995. oko bihaćkog džepa.

Oduvek je važio za „opasnog momka, te je budio strah u neprijatelju.

Komentari (1)

Goran

03.07.2019 19:06

Nije napustio legiju stranaca nego je dezertirao iz legije stranaca odnosno pobegao. Razlika je velika izmedju napustiti i dezertirati ili pobeci.