Zoran Mrva
screenshoot/Facebook
Zoran Mrva

screenshoot/Facebook

Zoran Mrva, Foto: screenshoot/Facebook

 

* Zoran Mrvaljević, Mrva, pripadnik je škaljarskog klana

* Tereti se zbog trgovine uticajem i falsifikovanja isprava

* Poznat je i po pucnjavama 

Kako je saopšteno, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem i falsifikovanje isprave. Mrvaljević je od ranije poznat policiji i javnosti po brojnim pucnjavama, a prema nezvaničnim informacijama, često je boravio u Subotici.

Pročitajte još:

Saznaje se da je uhapšen u stanu u blizini centra grada, u novijoj višespratnici u blizni Kvantaške pijace.

Nezvanično se saznaje da je sudija iz Subotice jedino po nalogu Specijalnog tužilaštva iz Beograda dao naredbu za pretres stana, ali sve ostalo u vezi sa ovim slučajem radi Specijalno tužilaštvo u Beogradu.

- Očigledno da je boravio u Subotici, ali ne postoji nijedan predmet vezan za njega u ovom gradu. Potpuno nam je nepoznata osoba – kaže izvor.

Jedan Subotičanin, koji ga je jednom ili dva puta video u Subotici, sasvim slučajno u sredu se našao u blizni specijalaca i žandarma koji su učestvovali u akciji hapšenja.

Zoran Mrva

screenshoot

Zoran Mrva, Foto: screenshoot

- Video sam dva puna vozila naoružanih ljudi. Zaista je bilo spektakularno. Kao na filmu. Vraćao sam se sa Palića oko 16.30 časova i slučajno primetio specijalce. Išao sam iza njihovog vozila, ali ne dugo jer sam morao da skrenem. Ne poznajem uhapšenog, ali sam ga jednom ili dva puta sreo i zato mislim da je tu boravio – kaže Subotičanin.

Kako su mediji preneli nakon hapšenja, ranije je uhapšena J. P., policijska službenica PU Novi Sad, koja je, kako se sumnja, dala podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je tvrdila da nema biometrijska dokumenta, osumnjičenom Z. M.

On se sumnjiči da je pribavio falsifikovani izvod iz matične knjige rođenih, kao i knjige državljana, koje je J. P. iskoristila da bi mu marta ove godine izdala ličnu kartu na ime Branko Perišić.

Osumnjičenom je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal određeno zadržavanje do 48 sati, dok će protiv J. P. biti podneta krivična prijava. Mrvaljević će danas biti sproveden na saslušanje.

Policija pohapsila goste restorana u Novom Beogradu škaljarci

Printscreen

Policija pohapsila goste restorana u Novom Beogradu škaljarci, Foto: Printscreen

Hapšenje Mrve usledilo je mesec dana pošto je u Novom Sadu priveden Marjan Vujačić, osumnjičen za čak četiri ubistva, kao i tri dela vezana za falsifikovanje dokumenata. Oba hapšenja povezana su, a kako se sumnja, spaja ih policajka koja je izdavala falsifikovana dokumenta, a koja je uhapšena kada i Vujačić.

Ovaj, kako se sumnja pripadnik škaljarskog klana, osumnjičen je za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata ubice Nikole Bojovića Saše Cvetanovića Pitbula. Takođe, on se sumnjiči za ubistvo Gorana Tasića Gokčeta u Amsterdamu, kao i Mila Ilića i Veska Kalezića u Crnoj Gori.

Kako su pisali crnogorski mediji, sumnja se da je Vujačić izgubio veliki novac na kocki i da će jedan krak istrage ići u tom smeru, da se ispita da li je zbog toga odlučio da postane plaćeni ubica.

Preživeo dva napada

Mrvaljević je ranjen 2015. godine, kada su na njega pucala trojica nepoznatih napadača i pri tome ga ranili. Takođe, Mrvaljević je napadnut i 2017. godine, a mediji su napade na njega dovodili u vezu sa ratom škaljarskog i kavačkog klana.