Aleksija Vračar
facebook.com
Aleksija Vračar

facebook.com

Aleksija Vračar, Foto: facebook.com

Kao da je sišla s modne piste, a uhapšena zbog sumnje da je valjala drogu! Srpkinja Aleksija Vračar (24) iz Sidneja, rodom iz Banjaluke, uhapšena je zbog sumnje da je član organizovane kriminalne grupe koja je uvozila drogu sakrivenu u bocama čili sosa.

U bocama je bilo oko 400 kilograma sintetičke droge metamfetamin, poznate i pod nazivom "led", čija se vrednost procenjuje na više od 300 miliona dolara!

U Aleksijinom stanu pronađene su razne vrste droge i arsenal oružja dovoljan da se naoruža čitava jedna krimi-grupa, saznaje „Alo!“.

Razapeta na Fejsbuku: „Aleksija, prdaretino jedna!“

Aleksija je na društvenim mrežama, kad god joj je pružena prilika, naglašavala da je Srpkinja. Pisala je statuse na srpskom, a neretko se fotografisala i sa srpskom zastavom i pravoslavnim krstom oko vrata. Postavljala je snimke i sa srpskih veselja, gde je igrala i pevala domaće pesme. Prijatelji koji su joj se divili posle hapšenja su počeli da je vređaju u komentarima: „Prdaretina, otprdela!“, „Seljančica iz Banjaluke u mardelju u svečanom narandžastom kombinezonu“, „Uživaj u zatvoru o trošku poreskih obveznika. Potrudi se da napraviš što više selfija“, „Radila je u mojoj firmi! Dobila je otkaz pre šest meseci, jer nije dovoljno radila. Nije mogla da radi normalan posao“...

Srpkinja je u svom okruženju privlačila pažnju lepotom i luksuzom, jer je izgledala poput svetskih foto-modela. Njena fotografija se posle hapšenja, 5. novembra, pojavila u svim medijima Australije, ali ne zbog lepote!

- U njenom stanu u Sidneju pronađeno je i oduzeto vatreno oružje, mobilni telefoni, SIM kartice, lažna dokumenta, 644.000 dolara u gotovini upakovanih u kese za kupovinu, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina i 340 grama kanabisa - navodi australijski „Dejli mejl“.

Aleksija Vračar

facebook.com

Aleksija Vračar, Foto: facebook.com

Posle pretresa Aleksiji su stavljene lisice na ruke, a pretres njenog stana samo je deo istrage o bocama čilija s drogom. Krajem oktobra australijske vlasti pronašle su tovar s drogom ubačen u skladište u Sidneju, a posle toga su počela hapšenja.

- Uhapšena su četiri muškaraca od 30, 34, 36 i 45 godina, a zatim je pala i Srpkinja! Ona je imala lažna dokumenta, kojima je htela da registruje četiri preduzeća za uvoz droge - navode lokalni mediji.

Molila se za obolele od kancera, štitila ugrožene životinje

Aleksijin Fejsbuk profil je pun objava posvećenih bolesnim ljudima i životinjama, kao i požarima u Australiji, koji su ugrozili koale. Najveću pažnju posvećivala je životinjama koje su ljudi surovo ubijali zbog rogova i krzna! Vreme na Fejsbuku posvetila je i ljudima obolelim od kancera.

- Dragi Bože, molim te da zaustaviš i uništiš svaki kancer ili tumor u onima koji pate zbog njega. Amin - napisala je nedavno na svom profilu.

Kako se ističe, sporna pošiljka s drogom je najverovatnije iz SAD i sadrži 768 boca sa sosom. Testiranje je potvrdilo da je u njoj velika količina droge metamfetamin.

- Boce sadrže čak 400 kilograma metamfetamina, a procenjuje se da je njegova vrednost više od 300 miliona dolara - ističu lokalni zvaničnici.

Kako saznajemo, Aleksija je rodom iz Republike Srpske, tačnije iz Banjaluke. Određen joj je pritvor, tereti se za više krivičnih dela, a sud je za nju odbio kauciju, zbog čega će praznike provesti iza rešetaka.

- Policija je Aleksijinom stanu pronašla pušku kalibra 22 milimetra i poluatomatski pištolj skriven u koferu u spavaćoj sobi, dok je drugi poluatomatski pištolj pronađen u vakuumskoj torbi - navodi portal „Sandej telegraf“.

Aleksija se tereti za posedovanje lažnih dokumenata, ilegalno posedovanje vatrenog oružja, neovlašćeno držanje pištolja, držanje zabranjenog oružja, municije i droge.