OVO JE NAJVEĆA TAJNA SLOBINE ŽENE! Ona otkriva detalje sahrane Mire Marković!

Sahrani će, osim bliskih prijatelja i rodbine, prisustvovati njeni partijski drugovi, kolege, građani Požarevca, a najavljeno je da će iz Beograda organizovano stići nekoliko autobusa, u organizaciji Udruženja "Sloboda"

Mira Marković
Mira Marković, Foto: EPA/Saša Stanković

Supruga nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ biće sahranjena danas u Požarevcu. Opelo služe tri sveštenika uz blagoslov episkopa

Naime, urnu sa njenim posmrtnim ostacima u petak je doneo iz Moskve Slobodan Bulatović, bivši muž njene ćerke Marije Milošević. Po želji sina Marka i ćerke Marije, planirano je da urna prenoći u porodičnoj kući Miloševića, a u 15 časova biće položena u zajedničku grobnicu u kojoj od marta 2006. počiva Slobodan Milošević. Od Mire Marković na sahrani će se govorom oprostiti unuk Marko Milošević, pišu Novosti.

 

Sahrani će, osim bliskih prijatelja i rodbine, prisustvovati njeni partijski drugovi, kolege, građani Požarevca, a najavljeno je da će iz Beograda organizovano stići nekoliko autobusa, u organizaciji Udruženja "Sloboda".

Mnoge je iznenadila vest da će Mira Marković biti sahranjena po pravoslavnom običaju, budući da je bila lider levičara. Ali, njeni prijatelji znaju da je obeležavala pravoslavne praznike, da su i ona i njen suprug kršteni. Njena devojačka slava bila je Sveti Nikola i redovno ju je obeležavala i u Moskvi.

Mira Marković, kremacija
Mira Marković, kremacija, Foto: Alfa Moskva / BK televizija

Istina, odlazila je u Podvorje Srpske pravoslavne crkve u Moskvi, u drevni hram Petra i Pavla, poštovao ju je naročito moskovski vladika Antonije. A patrijarh Irinej govorio je da bi se prema njoj trebalo odnositi sa dužnim poštovanjem, ne samo zato što je udovica predsednika Miloševića, već i što živi daleko od svoje domovine.

Ispred kuće Miloševića, u Nemanjinoj 41 u Požarevcu, u petak posle podne postavljena je zaštitna ograda sa oznakom Grada Požarevca, kako komšije ne bi parkirale svoja vozila uoči sahrane Mirjane Marković, supruge nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije, Slobodana Miloševića. U blizini kapije stajala su samo dva automobila, jedan požarevačkih, a drugi podgoričkih tablica. Komšije koje smo sreli u blizini kuće rekle su nam da se nadaju da će tada moći da uđu i odaju počast pokojnoj komšinici.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi