Mira Marković
EPA/STR
Mira Marković

EPA/Saša Stanković

Mira Marković, Foto: EPA/Saša Stanković

Supruga nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ biće sahranjena danas u Požarevcu. Opelo služe tri sveštenika uz blagoslov episkopa

Naime, urnu sa njenim posmrtnim ostacima u petak je doneo iz Moskve Slobodan Bulatović, bivši muž njene ćerke Marije Milošević. Po želji sina Marka i ćerke Marije, planirano je da urna prenoći u porodičnoj kući Miloševića, a u 15 časova biće položena u zajedničku grobnicu u kojoj od marta 2006. počiva Slobodan Milošević. Od Mire Marković na sahrani će se govorom oprostiti unuk Marko Milošević, pišu Novosti.

Preporučujemo:

 

Sahrani će, osim bliskih prijatelja i rodbine, prisustvovati njeni partijski drugovi, kolege, građani Požarevca, a najavljeno je da će iz Beograda organizovano stići nekoliko autobusa, u organizaciji Udruženja "Sloboda".

Mira Marković, kremacija

Alfa Moskva / BK televizija

Mira Marković, kremacija, Foto: Alfa Moskva / BK televizija

Istina, odlazila je u Podvorje Srpske pravoslavne crkve u Moskvi, u drevni hram Petra i Pavla, poštovao ju je naročito moskovski vladika Antonije. A patrijarh Irinej govorio je da bi se prema njoj trebalo odnositi sa dužnim poštovanjem, ne samo zato što je udovica predsednika Miloševića, već i što živi daleko od svoje domovine.

Ispred kuće Miloševića, u Nemanjinoj 41 u Požarevcu, u petak posle podne postavljena je zaštitna ograda sa oznakom Grada Požarevca, kako komšije ne bi parkirale svoja vozila uoči sahrane Mirjane Marković, supruge nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije, Slobodana Miloševića. U blizini kapije stajala su samo dva automobila, jedan požarevačkih, a drugi podgoričkih tablica. Komšije koje smo sreli u blizini kuće rekle su nam da se nadaju da će tada moći da uđu i odaju počast pokojnoj komšinici.