Kosovska policija Kosovo
Profimedia
Kosovska policija Kosovo

Profimedia

Kosovska policija Kosovo, Foto: Profimedia

 

U poslednja 24 sata, prema izveštaju policije, obijena je crkva Svete Petke u Suvom Dolu, a nepoznate osobe izvršile su pljačku u povratničkom selu Brestovik kod Peći, preneo je Radio Kosovska Mitrovica.

Srbin iz Suvog Dola kod Mitrovice prijavio je policiji da su nepoznate osobe obile vrata crkve Svete Petke i ukrale novac, a u izveštaju policije se navodi da je polupan i enterijer crkve.

Ovaj objekat bio je na meti lopova i 18. februara ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:

 

U istom policijskom izveštaju se novodi da je obijena i kuća jednog od srpskih povratnika u selu Brestovik u Opštini Peć. Srbin iz ovog mesta je kosovkoj policiji prijavio krađu, ali nema podataka o materijalnoj šteti.

Radio Kosovska Mitrovica podseća da je u Prištini pre nekoliko dana održan sastanak odbora za prava i interese zajednica i povratak na kome je izveštaj o radu podneo ministar unutrašnjih poslova Ekrem Mustafa.

Sednici su prisustvovali poslanici Srpske liste u čije ime je predsednik ovog odbora Igor Simić pitao da li će policija zaštititi Srbe na Kosovu, jer je prema podacima Stej Departmenta nad Srbima u prošloj godini izvršeno 100 napada.