Ognjen Vasović
KVK Radnički
Ognjen Vasović

KVK Radnički

Ognjen Vasović, Foto: KVK Radnički

Perspektivan i talentovan vaterpolista Ognjen Vasović (18) pristupio je Radničkom iz Kragujevca, klubu koji u ovoj sezoni, a tako je bilo i u prethodnoj prekinutoj koronavirusom, ima najviše ambicije. Vasović je u grad na Lepenici stigao iz Šapca, samo nekoliko dana pošto je kragujevački tim u derbiju prvenstva, u gostima, i to u prvom kolu, savladao velikog rivala (14:13).

Međutim, njegovo prezime Vasović ima veliku vaterpolo težinu. On je sin Anta, sportskog direktora Šapca, a sinovac Jugoslava, direktora Radničkog. Tako se dogodilo da je od oca, otišao kod strica. Uz vaterpolo gen i podatak da je Ognjen prošao kroz mlađe reprezentativne selekcije Srbije, kao i da ima solidno iskustvo u seniorskoj konkurenciji na vrlo visokom nivou, sve ovo ukazuje da su Kragujevčani izvukli premiju.

- U Radničkom se vrlo kvalitetno radi, sredina je perspektivna, a ekipa jako dobra. Zato sam odlučio da dođem u Kragujevac i mislim da je do prelaska došlo u najboljem mogućem trenutku za mene. Verujem da će mi treniranje sa odličnim trenerima u Radničkom mnogo značiti za dalji razvoj i nastavak karijere. Voleo bih da se ovde zadržim što duže, ukoliko sve bude išlo po planu. Smatran da u aktuelnoj sezoni ova ekipa može do duple krune i visoke pozicije u Jadranskoj ligi, kao i plasmana u Ligu šampiona – optimista je Vasović.

U Radničkom kažu da je mladi Vasović zalog za budućnost, ali se očekuje i da u ovoj sezoni, uz mladog Bogdana Gavrilovića, bude dopuna odličnom centarskom tandemu koji čine Nebojša Toholj i Nikita Krug.

PROČITAJTE JOŠ: