Toma Fila, Vojislav Šešelj
Printscreen
Toma Fila, Vojislav Šešelj

Printscreen

Toma Fila, Vojislav Šešelj, Foto: Printscreen

Šešelj je komentarišući to što, kako se navodi, SAD i Hrvatska završavaju pregovore o isporuci američkih oklopnih borbenih vozila Hrvatskoj, što prema mišljenjima nekih stručnjaka u Srbiji znači da SAD sprema Hrvate za rat, rekao da to što im šalju nije neka naročita snaga i da je to za nas gotovo beznačajna opasnost.

- To su pre svega transporteri koji prevoze do osam vojnika. Dobili su obavezu da formiraju prvo jednu brigadu, a u perspektivi da imaju tri brigade. Hrvati pretenduju na teritoriju pored Dunava pozivajući se na neke stare katastarske karte, međutim kako se Srbija dosta naoružala, posebno u vazduhoplovstvu, ne mogu da računaju, pogotovo na invaziju leve obale Dunava u Bačkoj – rekao je Šešelj. Kako dodaje, naša vojska nije brojna, ali ima dobro obučene i opremnjene jedinice.

- Mi nemamo pravog protivnika ni sa jedne strane i nijedna naša granica ne može biti ugrožena ni od jednog našeg suseda. Naši oficiri treba pažljivo da prate i izučavaju kako da odgovarajuće reaguju ukoliko bi zaista došlo do agresije – rekao je Šešelj.

On je rekao da što pre treba da inteziviramo odnose sa Rusijom i da pod hitno damo diplomatski status pripadnicima ruske humanitarne misije u Nišu.

- Jedino na taj način bili bi potpuno obezbeđeni. Moramo doći u situaciju da Rusija brani Srbiju onako kako bi branila samu sebe da je napadnuta – rekao je Šešelj.

ŠAPIĆ ŠOKIRAO ČITAVU JAVNOST! Novinari su zaćutali kad je rekao šta misli o predsedniku Srbije!

On je naglasio da nama jedina opasnost može pretiti od NATO-a, tako da nam u toj eventualnoj situaciji može mnogo koristiti pakt sa Rusijom. Šešelj je komentarišući komemoraciju povodom 74. godišnjice ubistava ustaša u Blajburgu rekao da se često u našem narodu zaboravlja da je tamo ubijem veliki broj četnika i srpskih civila, čak, dodao je, puno žena i dece.

- Oko 10 hiljada crnogorskih četnika je tamo ubijeno. Pobijeno je mnogo četnika i domobrana, ali ubijeno je puno i hrvatskih civila. U ovom slučaju je ubijeno oko 30 do 40 hiljada i oko 30 hiljada Srba i Slovenaca. Pobijeni su svi pripadnici takozvane plave garde, to su bili sledbenici Draže Mihajlovića – rekao je Šešelj. Kako kaže, koga su se god dočepali, komunisti su ubili.

U HRVATSKU STIŽE VELIKO ZLO Amerikanci im daju 60 BREDLIJA da udare na Srbe, Lazanski izneo jezive podatke!

- Međunarodno pravo ne štiti pripadnike partijskih vojski i paravojnih jedinica, štiti samo pripadnike državne vojske. Pavelić je tako sve ustaše prebacio u domobrane – rekao je Šešelj.

Šešelj je rekao da nije problem što će neko odati počast mrtvima, i kada srodnici odaju počast zločincima i dalje su to njihovi srodnici. Šešelj je istakao da je problem manifestacija koja se tom prilikom održava, a to je sve do ove godine bilo pravo ustaško orgijanje.

"DRŽAVA DA REAGUJE!" Ugljanin prodaje Kosovo za Sandžačku republiku?! Sastao se sa Kurtijem, OVO je njihov monstruozni plan

- Ove godine su Austrijanci zabranili ustaška obeležja i bila je dozvoljena jedino zvanična hrvatska zastava – rekao je Šešelj.

Kako kaže, veoma je interesantno i to što hrvatski zvaničnici nisu otišli tamo na taj dan, već su išli odvojeno i to par dana pre komemoracije.

 

Komentari (1)

Furija

20.05.2019 15:49

Iz istorije Srbi su UVEK naje#ali kad su srbe rusi branili...