Kombi na Avali koji je izgoreo
E.S.
Pijanstvo Alkoholizam

Shutterstock

Kada se napio uzeo je ključeve sa stola i pobegao, Foto: Shutterstock

Pijani maloletnik ukradenim kombijem slupao je u nedelju parkirane automobile u naselju Aleksandrovac na putu Požarevac-Žabari-Svilajnac.

Za volanom je bio maloletnik star 17 godina. Od siline udara kombi se nekoliko puta zarotiralo i stalo na suprutnu strana kolovoza, dok se jedan parkirani automobil usled udara prevrnuo na bok a drugi pretrpeo oštećenja. Srećom, iako su vozila koja su učestvovala u nezgodi znatno oštećena, vozač je, iz skoro skroz slupanog kombija, izašao nepovređen.

Maloletnik je pre incidenta u kafani pio sa vlasnikom kombija, kada je iznenada ustao od stola, uzeo ključeve i pobegao s kombijem.

Posle udesa na lice mesta stigao je i vlasnik kombija, koji je videvši koliko mu je vozilo oštećeno, nasrnuo na vozača. U tome ga je sprečila policija koja je u međuvremenu pristigla, kao i Hitna pomoć koja je utvrdila da maloletnik nije zadobio nikakve povrede.

Pošto se videlo da je pijan podvrgnut je alko-testu, koji je pokazao da ima alkohola u krvi. Zbog toga dežurni tužilac je naložio da mu se u bolnici izvadi krv i uradi analiza koja je pokazala da ima 2,2 promila alkohola u krvi. Nakon toga po zakonu određeno mu je trežnjenje u požarevačkoj policijskoj stanici.

Pošto se radi o maloletnom licu i velike količine alkohola u krvi, i tretira se kao umišljaj, dalju istragu vodiće Više tužilaštvo zbog krivičnog dela protiv bezbednosti saobraćaja.