Kidnapovani rudari
Foto: Printscreen/Kosovo Online

Od prvog masovnog kidnapovanja Srba na Kosovu - otmice radnika površinskog kopa "Belaćevac" - prošlo je 26 godina, a okupljeni građani su nakon polaganja venaca, poneli i slike nestalih lica na Kosovu.

Dragiša Kostić, unuk kidnapovanog Svetozara Stambolića, iz Novog Sela Mađunskog, podsetio je da je njegov deda kidnapovan 8. juna.

„On nikome zlo nije načinio, kao i većina našeg stanovništva. Od 10. juna 1999. ni traga ni glasa. Ni za njega ni za mog komšiju i njegovog prijatelja Ćirila Janačkovića“, priseća se on.

Kostić je izneo da zahtev da se u Briselu vode valjani pregovori.

„Jedno se govori u Briselu, drugo se radi u Prištini, a Beograd ispunjava sve uslove. Ne znam Priština šta bi više htela. Potpiše jedno, dok Beograd non-stop izlazi u susret“, smatra on.

Istakao je da se simbolično ove godine spojila godišnjica nestalih rudara i veliki pravoslavni praznik Zadušnice.

„Žalosno da ni do dan-danas, posle toliko godina, ni traga ni glasa nio jednom kidnapovanom rudaru. Ko je za to kriv? Zabranjeno je predstavniku za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću da dolazi, zabranjeno je Veljku Odaloviću da dolazi, ko treba da im dođe? Sada će i nama da bude zabranjeno da dođemo u ovakvom skupu. Dokle više ovako? Koja je ovo represija? Ovo nema ni u džungli, ovo što se radi“ kazao je on.

(Kosovo online)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading