Vjosa Osmani
Foto: Printscreen/Printscreen

Tako je predsednica privremenih prištinskih instititucija Vjosa Osmani, juče, pred kamerama, pokušala da "preko veze" urgira za "kosovsko" pitanje.

Ova ideja joj se "javila" kad je čula da je Redžep Tajip Edgogan u Španiji pa je, nabasavši u hodniku Samita Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi u Skoplju od turskog šefa diplomatije Hakana Fidana zatražila da Turska "učini nešto" po pitanju "odnosa Kosova i Španije".

 

 

Španija je inače jedna od država koje najčvršće poštuju suverenitet Srbije, i ne priznaju lažno predstavljanje Prištine kao države. Tačnije Španija i "Kosovo" nemaju odnose.

Ona je među pet članica EU koje nisu priznale samoproglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine.

Prethodni ambasador Španije u Beogradu Raul Bartolome Molina više puta je ponovio kao njegova zemlja ne priznaje unilateralnu deklaraciju o priznavanju 'Kosova' da se njihova pozicija po tom pitanju ne menja.

"To je zemlja koja je unilateralno proglasila nezavisnost i mi to ne priznajemo. Čak 'Kosovo' ne nazivamo teritorijom. Nismo za to i to se neće promeniti", precizirao je odlazeći ambasador Španije u Srbiji.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading