Marko Jablanović
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Među Srbima s Kosova koji su prodali veru, ali i svoj narod za večeru, i to Kurtijevu (o čemu smo opširno pisali prethodnih dana), zapaženo mesto ima Marko Jablanović, koji je odranije poznat kao narko-trafikant. Kriminalizacija severnog dela Kosova i Metohije da bi otežali položaj predstavnicima srpskih institucija vlasti bila je krajnji cilj ovih izroda.

A on je svoj doprinos dao tako što je u dogovoru sa svojim šefom Radoicom Radomirovićem, aktuelnim zamenikom ministra za zajednice u vladi takozvane Republike Kosovo, i s tzv. kosovskim bezbednosnim strukturama fingirao pokušaj sopstvene likvidacije! To se, prema našim saznanjima, dogodilo početkom maja. Prljavu operaciju izveo je angažujući izvesnog Mlađu N. iz Leposavića, bivšeg pripadnika tzv. bezbednosnih snaga Kosova (BSK).

Mlađa N. je za ovaj zadatak dobro nagrađen, a 5. maja je sa  „škorpionom“ izleteo iz žbuna i navodno pokušao da ubije Jablanovića.

On i kosovske strukture odmah su na sva zvana objavili da se desio pokušaj likvidacije i, naravno, insistirali na tome da iza toga stoji Srpska lista i njen dojučerašnji potpredsednik Milan Radoičić, kao i vlasti u Beogradu.

To je samo jedan u nizu njihovih pokušaja da napakoste Srbima. Dragan Aksentijević, koji je i sam član Kurtijeve špijunske mreže, izneo je tvrdnje da su brojna paljenja vozila na severu KiM takođe organizovali Radoica Radomirović i Marko Jablanović, obojica iz Leposavića, u dogovoru sa tzv. kosovskim bezbednosnim strukturama iz Prištine. Kurtijevi bezbednjaci su sa Radomirovićem i Jablanovićem, kako Alo! saznaje, terorističke akte pripremali na sastancima u Prištini, a delom i u ugostiteljskom objektu „Hani“ u Leposaviću. Oni su za svoja kriminalna dela angažovali nekoliko osoba iz Leposavića, a među njima su i Đorđe Petronijević Hašiš, Stefan Stefanović i Slađan Mijailović. Oni su po Radoičinim direktnim nalozima palili vozila na području Leposavića. Žrtve su im bile osobe bliske Srpskoj listi, ali i oni koji su u političkom smislu oponenti ovoj opciji i srpskim vlastima u Beogradu.

Euleks ga ima na mapi dilera

Marko Jablanović uhapšen je 2017. u Bogutovcu nadomak Kraljeva zbog dilovanja droge. Prethodno je hapšen nekoliko puta na Kosovu za nasilje i nošenje oružja. Euleks ga godina ima na mapi dilera, tj. ima podatke da preprodaje marihuanu, heroin i druge narkotike, koje i konzumira. O tome je svedočio i Aksentijević, koji je od njega kupovao robu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading