aljbin kurti
Foto: Printscreen

To je rečeno u Kurtijevom kabinetu portalu Reporteri uz komentar da se na osnovu dnevnog reda čini da se Rama sastaje sa onima za koje smatra da je potrebno da uskladi odnose. Navedeno je i da su privremene institucije pozvale Ramu da 12. juna prisustvuje jednom događaju, ali da im je rečeno da nije moguće da on bude prisutan.

"Na osnovu dosadašnjeg dnevnog reda, čini se da se u Prištini premijer Albanije Rama sastaje sa onima sa kojima smatra da treba da uskladi svoje odnose. S druge strane, premijer Kurti pozvao je premijera Ramu na aktivnosti povodom obeležavanja 25. godišnjice oslobođenja Kosova 12. juna, a Ramin kabinet nas je obavestio da neće moći da bude prisutan", rekao je portparol vlade Perparim Krijeziu.

Rama se danas na Kosovu sastao sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani.

To nije prvi put da se Rama i Kurti nisu sastali - prethodno se dešavalo da ili Kurti to ne želi ili da ga Rama ignoriše na skupovima, a poslednji put to se dogodilo na samitu EU i Zapadnog Balkana u Kotoru kada je Rama ignorisao Kurtija, a u jednom trenutku čak i odbio da ustane da bi se rukovao sa njim.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading