Ozkan Ulutaš
Foto: Promo/Kfor

Ulutaš je rekao da je u redovnom kontaktu sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem, sa kojim se pre nekoliko dana sastao u Beogradu.

"Kfor pomno prati dešavanja koja su važna za regionalnu stabilnost, a naša misija je odlučna da nastavi efikasnu primenu našeg mandata UN kako bi obezbedila mirno i bezbedno okruženje za sve ljude koji žive na Kosovu i da se prilagodimo svim dešavanjima koja može uticati na regionalnu stabilnost“, rekao je Ulutaš za Kosova Pres.

Upitan da li postoji rizik od ponavljanja događaja iz Banjske od 24. septembra, Ulutaš je rekao da je NATO pojačao misiju Kfora, raspoređujući oko 1.000 dodatnih vojnika na Kosovu i Metohiji.

On je rekao da to pojačanje, najveće u poslednjoj deceniji, pokazuje "spremnost da se brzo i efikasno prilagodi svakom značajnom bezbednosnom razvoju i da Kfor ima sredstva da nastavi da ispunjava svoj mandat UN, u bilo kojem trenutku i nepristrasno".

On je dodao da je zahvaljujući razmeštanju dodatnih trupa povećana njihova aktivnost na severu, da su patrole utrostručene, pa i duž administrativne linije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading