KiM
Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ (STF)

- Albanski teroristi su na današnji dan pre 21. godinu zverski mučili, a potom i ubili Radmilu i Slobodana Stolića i njihovog sina Ljubinka, a potom su se iživljavali nad njihovim telima i spalili kuću u Obiliću da prikriju svoj gnusni zločin.

Za ovo zverstvo nad nedužmim Srbima niko nije odgovarao, ubice hodaju nekažnjeno, kao što je politika nekažnjivosti zločina nad Srbima i dan danas živa u Prištini, a negiranje srpskog stradanja i novo ugnjetavanje, konstanta je politike Aljbina Kurtija - napisao je Petković na društvenoj mreži Iks.

 

Podsećamo, radi se o jednom od najmonstruoznijih ubistava Srba na KiM, nakon dolaska međunarodnih vojnih i civilnih snaga i uvođenja protektorata Ujedinjenih nacija.

U svojoj kući ubijeni su 50-godišnji Ljubinko Stolić, i njegovi roditelji – osamdesetogodišnji Slobodan i Radmila Stolić. Prema nalazima obdukcije, ubijeni su ubodima noževa i udarcima tupim predmetima. Napadači su ih ostavili u kući, a potom je zapalili.

Ovaj zločin je tada uznemirio preostale Srbe u Obiliću, i naterao ih na selidbu. U strahu da ih ne zatekne slična sudbina, većina Srba kolektivno je napustila to mesto, izvestio je RTS.

Preostali Srbi u Obiliću su saopštili da su Stolići trpeli veliki pritisak Albanaca da prodaju kuću i imanje. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading