Erdogan i Kurti
Foto: Printscreen/Kosovo online

Predsednik Erdogan je na sastanku rekao da je fokus na povećanju obima trgovine između Turske i tzv. Kosova, koji je blizu 750 miliona dolara, na preko milijardu dolara i da postoji potencijal za razvoj odnosa u mnogim oblastima, posebno u odbrambenoj industriji, navodi se u saopštenju kabineta šefa turske države.

Erdogan je, takođe, izjavio da će Turska nastaviti da podržava tzv. Kosovo u svim oblastima.

Predsednik Erdogan je rekao da se od Prištine očekuju koraci, posebno u oblasti borbe protiv terorizma.

- Istakao je da je smanjenje tenzija između Kosova i Srbije dobrodošlo, kao i da je važno napraviti konkretan napredak po ovom pitanju - dodaje se u saopštenju,

Nakon sastanka sa Erdoganom, Aljbin Kurti je na platformi Iks napisao da je razgovorano o novim mogućnostima ekonomske i odbrambene saradnje.

- Danas me je u Ankari primio predsednik Erdogan. Razgovarali smo o bilateralnim odnosima i novim mogućnostima ekonomske i odbrambene saradnje. U ponedeljak će biti održan prvi ekonomski forum za biznise sa Kosova i Turske, koji nudi šansu za produbljivanje veza i promovisanje investicija - napisao je Kurti.

Kancelarija Kurtija je saopštila da je izrazio zahvalnost za kontinuiranu podršku Turske u svim fazama izgradnje i razvoja tzv. Kosova, kao i zahvalnost za podršku Turske za članstvo Prištine  u NATO i za glasanje turskih poslanika u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope 16. aprila ove godine i stav Vlade Turske u Komitetu ministara ove organizacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading