Kfor
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Svečana ceremonija primopredaje održana je danas u sedištu Kfora u Prištini, u prisustvu zvaničnika Natoa i predstavnika međunarodne zajednice.

Komandant Kfora general Ozkan Ulutaš istakao je da je brigadni general Džon Božičević bio kamen temeljac svakodnevnih aktivnosti Kfora.

"Njegova posvećenost i profesionalizam bili su od neprocenjivog značaja za našu Misiju“, naglasio je Ulutaš.

Novom načelniku štaba Misije na Kosovu poželeo dobrodošlicu u Prištinu.

"Garfer donosi bogato iskustvo koje će biti od značaja za naš budući rad. Uveren sam da će njegovo vođstvo doprineti daljem poboljšanju naše operativne efikasnosti, u naporima da se očuva bezbednost zarad dobrobiti svih ljudi koji žive na Kosovu“, rekao je Ulutaš.

General Božičević je istakao da je za njega bila privilegija služiti u najdužoj misiji Natoa u istoriji Alijanse, saopštio je Kfor.

"Znam da će Kfor nastaviti da pravi razliku za lokalnu i regionalnu bezbednost, pod vođstvom generala Garfera“, rekao je dosadašnji načelnik štaba Kfora.

Misija Kfora u potpunosti je posvećena nastavku implementacije svog mandata – zasnovanog na Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine – da obezbedi sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve koji žive na Kosovu, podseća se u saopštenju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading