kfor
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/Top Channel Albania

"Nakon što smo uradili kompletnu reviziju KFOR-a došli smo do zaključka da nam treba, ne samo više snaga, nego i jače snage. Ovaj proces je u toku. Dovešćemo više teške opreme na teren, kao i više ljudi", naveo je Kavoli u saslušanju pred Komitetom za oružane snage američkog Senata, koje je održano 11. aprila.

On je dodao da su pokrenute bar dve fokusirane misije sa ciljem prikupljanja više informacija i boljeg razumevanja dešavanja na KiM i u BiH.

Kavoli je ocenio da etničke tenzije u Bosni i Hercegovini takođe imaju potencijal da eskaliraju i destabilizuju region Zapadnog Balkana.

Napomenuo je da aktivnosti Rusije na, kako je naveo, podsticanju napetosti između etničkih Bošnjaka, Srba i Hrvata imaju za cilj da oslabe zemlju i spreče produbljivanje veza sa EU i NATO-om.

"Etno-nacionalistička politika sprečava Bosnu i Hercegovinu da usvoji preko potrebne političke, pravne i ekonomske reforme koje bi unapredile njene evroatlantske integracije", istakao je američki general.

Dodao je da Republika Srpska nastoji da, kako tvrdi, oslabi državnu vlast i odnose BiH sa EU i NATO-om, održavajući bliske veze s Rusijom.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (3)

Loading
Natostativ

18.04.2024 07:15

Nato udruženje zapadnih zlikovaca,prestaće da postoji od 2025 god.Rusija se vraća na pozicije od 1946 god.Samo isprani umovi to ne mogu da shvate

Ljubica

18.04.2024 07:26

Vi iz NATO stvarate tenzije na Zapadnom Balkanu, svojim jednostranim podržavanjem i potenciranjem jednih, a uslovljavanjem drugih.

Rade

18.04.2024 07:49

I mi smo doneli odluku da ćete bežati sa Kosmeta i iz BiH kao iz Avganistana.