Nina Kasimati
Foto: Alo/Printscreen

Četvoro od pet grčkih poslanika u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u Strazburu glasalo je sinoć za sramni predlog Teodore Dore Bakojani, šefice kluba grčkih poslanika u tom evropskom telu.

Taj medij je analizirao zašto to nije trebalo da se desi te da bi takav grčki stav mogao da ima ozbiljne posledice u budućnosti i po samu Grčku, podseća Kurir.

Podsetimo, u Strazburu se sinoć dogodio presedan kakav se ne pamti u toj evropskoj instituciji sa dugim stažom. Naime, Parlamentarna skupština Saveta Evrope dala je sinoć, sa 131 glasom "za", zeleno svetlo za članstvo lažne države Kosovo u toj organizaciji.

Posredi je nepojmljiv presedan u istoriji te panevropske institucije, potpuno suprotan međunarodnom pravu.

Nina Kasimati

Printscreen

 

 

Pojedini grčki mediji ocenili su sramotom predlog koji je upravo došao od Grčke koja tradicionalno, kao pravoslavna zemlja, ima duge i bliske veze sa Srbijom.

Ko je Nina Kasimati

Nina (Irini) Kasimati rođena je 1978, grčka je političarka, izabrana u okviru Sirize. Uključena je u razne političke i antiratne inicijative još s početka 2000-ih.

Nina Kasimati

Printscreen

 

 

Kasnije je u PASOK-u podržavala Jorgosa Papandreua tokom unutarstranačkih izbora 2007. Posle je došlo do nesuglasica pa je stranku napustila 2010.

Kao članica Sirize ušla je u parlament posle izbora 2015, ponovo je izabrana četiri godine kasnije.

Ćerka je Jorgosa Kasimatisa (1949-1993), atletskog šampiona koji je krajem osamdesetih bio na poziciji generalnog sekretara za sport.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO IZ MOSTARA Pokušavamo da očuvamo mir, a ne da se hvatamo za gušu #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #foryou #foryoupage #viralvideo #predsednik #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
SRPKINJA

17.04.2024 10:12

Zato babuskara Dora se trudila da se naudi Srbima. Baba protracila zivot, niko je ne gleda pa besna na ceo svet. Evri joj lece rane.