KiM
Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ (STF)

- Idemo u nadi da pronađemo rešenje za dinar, iako nisam optimista, imajući u vidu nespremnost Prištine da kompromisom tražimo rešenja - rekao je Petković za Informer TV.

Istakao je da je Kurti jednostrano doneo odluku o ukidanju dinara i time Srbima zabranio plate, penzije, socijalna davanja, školarine i onemogućio rad srpskim institucijama, školama, bolnicama, vrtićima.

Naveo je da su naše institucije preko Poštanske štedionice, preko našeg platnog prometa primale materijalne troškove na osnovu kojih su nabavljali hranu i lekove i sve ostale poterpštine za svoj rad, a da je sve to sada dovedeno u pitanje i niko se u EU na to preterano ne obazire.

Petković je naglasio da je Kurti posegnuo za ovim jednostranim potezom, najtežim do sada, da ukine dinar i time ubije dijalog, da dovede u pitanje opstanak svih naših institucija, da protera Srbe i onda da kaže "pa znate, srpskih institucija nema, nema onda ni ZSO".

- Ne moram sve da vam govorim jer neću da dajem priliku Kurtiju da napada naše ljude i naše institucije, ali činimo bukvalno sve, iz petnih žila se propinjemo da uspemo da zadržimo naš narod i sačuvamo naše institucije - istakao je Petković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading